Samsung: Proces din cauza Ignorarii Clientilor cu Telefoane

Samsung a fost actionata in judecata deoarece isi ignora clientii care ii cumpara telefoanele mobile, initiatorii dorind obligarea companiei sa ii abia in vedere pe viitor.

Samsung Proces Ignorarii Clientilor Telefoane

Samsung a fost actionata in judecata in Olanda din cauza uneia dintre cele mai mari probleme pe care platforma Android o are de ani si ani de zile, fara vreo rezolvare, deocamdata. O organizatie pentru protejarea drepturilor consumatorilor a actionat samsung in judecata deoarece companua nuactualizeaza Andoid-ul din produsele sale.

Conform organizatiei, exista unele telefoane Android de la Samsung de la 2 ani dupa lansare n-au mai primit actualizari pentru Android, iar procesul are drept obiectiv obligarea coreenilor sa faca asta. Se pare ca majoritatea producatorilor de telefoane nu ofera actualizari pentru produse la mai mult de 2 ani dupa lansare, iar Samsung e primul producator dus in instanta.

Oficial politica Samsung nu spune ca actualizarile telefoanelor se opresc la 2 ani dupa lansare, dar compania asa procedeaza, asa ca acum olandezii vor sa o oblige sa functioneze ca Apple. Dupa cum prea bine stiti deja, compania Apple ofera actualizari pentru telefoanele sale pana la 5 ani dupa lansare, deci de peste 2 ori mai mult decat Samsung.

“A Dutch court will start hearing on 26 March the consumers union’s case against Samsung for failure to update regularly Android smartphones. The union is campaigning for handset makers to guarantee software updates for at least two years after purchase. Its research has found most do not meet this standard.”

Olandezii vor ca Samsung sa ofere actualizari timp de 2 ani de la data achizitiei telefonului, nu de la data de lansare, iar coreenii spun ca asta se intampla cu telefoanele din seria Galaxy S.Daca Samsung va fi, sau nu, obligata sa ofere aceleasi avantaje precum Apple pentru clienti, ramane de vazut, insa este clar ca oamenii nu sunt multumiti de actuala politica a celor din Coreea de Sud.