Prima Pagina Youtube YouTube a fost SPART, iata ce au Facut Hackerii

YouTube a fost SPART, iata ce au Facut Hackerii

YouTube a fost spart de catre hackeri, acestia modificand clipurile video cele mai populare din platforma, foarte multi utilizatori intrebandu-se ce se intampla.

YouTube SPART Facut Hackerii

YouTube a fost spart, sau cel putin aceasta pare sa fie concluzia trasa dupa ce hackerii au inceput sa faca modificari neasteptate pentru cele mai populare clipuri video disponibile in cadrul platformei de video sharing. Cel mai vizualizat clip video din toate timpurile pe YouTube, Despacito, a fost modificat de catre hackeri, imaginea de preview pentru materialul video fiind modificata cu cea pe care o puteti vedea mai jos, clipul ramanand intact.

YouTube nu a generat probleme doar pentru cei care au creat hitul Despacito, ci si pentru artisti precum Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry, sau Taylor Swift. In cazul tuturor acestor vedete, clipurile video YouTube au fost modificate pentru a afisa ca imagine de preview una in care diversi barbati cu masti si arme sunt afisati, iar pana in momentul de fata niciun grup de hackeri nu si-a asumat responsabilitatea pentru hack.

YouTube a fost spart, iata ce au facut hackerii

youtube spart hackeri imagine

YouTube nu a fost prima sursa pentru publicarea materialelor video, ci Vevo, insa e greu de spus daca hack-ul a fost facut in acea platforma si au fost modificate clipurile video publicate deja in cadrul YouTube. Deocamdata cei de la YouTube nu au oferit vreo informatie cu privire la acest hack, insa compania probabil analizeaza modificarile facute pentru clipurile video in ideea de a vedea daca s-a obtinut acces neautorizat la ele, sau problema sta la Vevo.

YouTube nu a avut vreodata parte de o asemenea problema, conturile utilziatorilor fiind intotdeauna protejate, iar singurele modificari au fost facute doar prin intermediul conturilor acestora. Avand in vedere ca logarea in YouTube se face folosind conturi Google, este foarte posibil ca hack-urile sa fi pornit prin compromiterea acestora folosind atacuri de tip phishing, sau prin compromiterea platformei Vevo, apoi prin modificarea clipurilor video din YouTube.

UPDATE: Se pare ca Vevo a fost spart de catre hackeri, nu platforma YouTube, iar prin intermediul celor de la Vevo au fost modificate clipurile video, unele dintre ele disparand temporar din platforma. Cei de la YouTube nu au pana la urma vreo vina pentru aceasta problema, platforma Vevo fiind cea care a fost explotata de catre hackeri, insa deocamdata nu se stie cum au reusit ei sa obtina acces la conturi.

“After seeing unusual upload activity on a handful of VEVO channels, we worked quickly with our partner to disable access while they investigate the issue.”

 • adikenzie

  MoneyHeist😂

 • iFallenArch

  Despacito a fost șters de pe YouTube , nu doar modificat!

 • BurN®

  Superb

 • Askforme

  Băieți am o rugăminte. Fiind activ aici pe iDevice de atâta timp mi-am permis sa va scriu pentru ca nu stiu unde altundeva sa scriu și sa aflu un răspuns. Am netul de la RDS. Care mai mult ca sigur e cu Dinamic IP. La routerul lor am conectat Routerul meu personal, Synology. Și mi-am făcut rețeaua mea in casa, am Atașat și un sever tot de la Synology, de pe care urmăresc filme, poze, pe Apple TV și iMac. Din când in când mi se schimba IP-ul la server și trebuie sa dau o scanare cu network scanner ca sa văd ce IP nou are serverul și o iau de la capăt cu configurarea. Mă puteți ajuta cu un răspuns ? Ce fac greșit ?

 • A fost retras, o sa reapara, fara sa-i dispara si vizualizarile.

 • RDS-ul intrerupe conexiunile la anumite perioade de timp, probabil doar daca iti cumperi un IP static de la ei o sa rezolvi problema, cel putin cu schimbarea IP-ului, pentru ca deconectarile vor continua. O linie dedicata te-ar ajuta, dar desigur ca aia e foarte scumpa.

 • Askforme

  Îți mulțumesc frumos pentru răspuns ! O sa trec pe la ei sa văd dacă pot cumpara și cât costa un IP static, e foarte enervanta chestia. Referitor la deconectari, aici la mine nu am observat sa existe (alba iulia).

 • Poate am inteles eu gresit, dar impresia mea e ca schimbarea IP-ului de iesire in internet fara probleme, nu cel intern.

 • Cosmin F.

  Manually Assigned IP around the DHCP list.

  Trebuie din routerul tau sa rezervi o adresa IP interna serverului Syno; daca nu faci acest lucru routerul tau va aloca alt IP in reteaua ta interna pentru server. Rezervarea se face pe baza la adresa MAC a serverului in interfata de admin a routerului. Daca bine ti-am inteles problema, asa scapi de ea.

 • balanel_alexandru

  Are dreptate zaone! Pt a obține un preț decent pt un Ip static la rds mi am transferat abonamentul de pe persoana fizica pe persoana juridică …cel puțin asta a fost cea mai buna soluție acum 3ani !

 • Askforme

  Serverul îmi este doar in casa. Nu mă conectez la el extern ori internet. Îmi dau filmele către Apple tv in casa. Ca sa mă conectez la serverul meu prin internet folosesc Aplicațiile dedicate Synology din Apple Store. Și acolo nu întâmpin niciun fel de probleme. Acolo se păstrează cumva datele de logare. Probabil ca totul se face prin site-ul Synology, unde mi-am pus deja Username și parola, deci nu mângâi conectez prin http://10.0.8582. ci prin http://numelecontuluimeu. Deci e clar ca undeva greșesc eu in rețeaua interna. Mă îmbârlig la DHCP-uri cred. Nu stiu cum sa mi-l fac sa rămână Ip fix. Pana la urma o sa aduc pe cineva mai avansat sa mă scoată din probleme.

 • Askforme

  Am explicat mai sus dar cred ca mă blochează ceva program pentru SPAM. Mersi băieți încă odată pentru tot ajutorul.

 • N-are treaba cu RDS asta, trebuie sa te joci cu setarile de la router pentru un IP static prin DHCP si sa vezi ce setari ai pentru dns dynamic, daca am inteles bine parte acu contul.

 • Askforme

  Băieți i-am dat de cap !!! Am vrut doar sa împărtășesc cu voi !! In meniul routerului am intrat la DHCP Client – DHCP Reservation – am introdus manual MAC-ul Serverului iar acum îmi arată ca IP-ul se va schimba in : UNLIMITED 🙂 ! La restul telefoanelor și tabletelor ce le mai am prin casa îmi arată ca vor primi un nou IP in X ore… ! Baftă !