YouTube a fost SPART, iata ce au Facut Hackerii

YouTube a fost spart de catre hackeri, acestia modificand clipurile video cele mai populare din platforma, foarte multi utilizatori intrebandu-se ce se intampla.

YouTube SPART Facut Hackerii

YouTube a fost spart, sau cel putin aceasta pare sa fie concluzia trasa dupa ce hackerii au inceput sa faca modificari neasteptate pentru cele mai populare clipuri video disponibile in cadrul platformei de video sharing. Cel mai vizualizat clip video din toate timpurile pe YouTube, Despacito, a fost modificat de catre hackeri, imaginea de preview pentru materialul video fiind modificata cu cea pe care o puteti vedea mai jos, clipul ramanand intact.

YouTube nu a generat probleme doar pentru cei care au creat hitul Despacito, ci si pentru artisti precum Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry, sau Taylor Swift. In cazul tuturor acestor vedete, clipurile video YouTube au fost modificate pentru a afisa ca imagine de preview una in care diversi barbati cu masti si arme sunt afisati, iar pana in momentul de fata niciun grup de hackeri nu si-a asumat responsabilitatea pentru hack.

YouTube a fost spart, iata ce au facut hackerii

youtube spart hackeri imagine

YouTube nu a fost prima sursa pentru publicarea materialelor video, ci Vevo, insa e greu de spus daca hack-ul a fost facut in acea platforma si au fost modificate clipurile video publicate deja in cadrul YouTube. Deocamdata cei de la YouTube nu au oferit vreo informatie cu privire la acest hack, insa compania probabil analizeaza modificarile facute pentru clipurile video in ideea de a vedea daca s-a obtinut acces neautorizat la ele, sau problema sta la Vevo.

YouTube nu a avut vreodata parte de o asemenea problema, conturile utilziatorilor fiind intotdeauna protejate, iar singurele modificari au fost facute doar prin intermediul conturilor acestora. Avand in vedere ca logarea in YouTube se face folosind conturi Google, este foarte posibil ca hack-urile sa fi pornit prin compromiterea acestora folosind atacuri de tip phishing, sau prin compromiterea platformei Vevo, apoi prin modificarea clipurilor video din YouTube.

UPDATE: Se pare ca Vevo a fost spart de catre hackeri, nu platforma YouTube, iar prin intermediul celor de la Vevo au fost modificate clipurile video, unele dintre ele disparand temporar din platforma. Cei de la YouTube nu au pana la urma vreo vina pentru aceasta problema, platforma Vevo fiind cea care a fost explotata de catre hackeri, insa deocamdata nu se stie cum au reusit ei sa obtina acces la conturi.

“After seeing unusual upload activity on a handful of VEVO channels, we worked quickly with our partner to disable access while they investigate the issue.”