Apple: AMENINTARE DURA pentru Angajatii sai

Apple a lansat o amenintare foarte dura pentru angajatii din lumea intreaga, masura fara precedent luand foarte multa lume prin surprindere in aceasta seara.

Apple AMENINITARE DURA Angajati

Apple a lansat astazi o amenintare dura pentru angajatii din lumea intreaga, compania americana parand sa ajunga intr-un punct destul de disperat din moment ce recurge la asemenea lucruri. Vorbim despre o amenintare care vizeaza angajatii ce divulga informatii confidentiale catre presa, compania americana spunand ca acestia nu doar ca isi vor pierde locurile de munca, ci si ca risca sa fie anchetati penal pentru faptele pe care le fac.

Apple spune ca in 2017 a descoperit 29 de persoane care au divulgat informatii catre presa despre produse aflate in proces de dezvoltare, 12 dintre aceste persoane fiind arestate in urma anchetelor facute. Apple spune ca persoanele care divulga informatii confidentiale catre presa si sunt doar concediate, vor avea dificultati foarte mari in a isi gasi un loc d emunca in viitor, iar acest lucru este foarte usor de inteles, avand in vedere importanta lucrurilor.

Apple a lansat o amenintare dura pentru angajatii sai

Ironia cea mai mare este ca aceasta amenintare a fost publicata de catre Apple intr-un memoriu care a fost publicat pe un blog intern la care au acces doar angajatii, asa ca oamenii nu se prea tem de amenintari. Este de altfel si normal ca acest lucru sa nu ii afecteze pe multi, ma ales ca simple concediere nu este pentru oricine o problema, in special daca are si motivatie suplimentara de la vreun competitor al Apple sa faca acest lucruri.

Apple vrea sa tina cat mai multe lucruri secrete inainte de a lansa produse noi, spunand ca dezvaluirile ii afecteaza vanzarile, lucru complet adevarat, dar chiar si asa, fara ele lumea ar uita foarte rapid ce mai face. Apple traieste de pe urma dezvaluirilor si a constantei atentii de care are parte de la presa, iar fara asta ar fi obligata sa cheltuie mult mai multi bani pentru a fi “bagata in seama” de presa mondiala care nu e intotdeauna prietenoasa.

“Last month, Apple caught and fired the employee responsible for leaking details from an internal, confidential meeting about Apple’s software roadmap. Hundreds of software engineers were in attendance, and thousands more within the organization received details of its proceedings. One person betrayed their trust.

The employee who leaked the meeting to a reporter later told Apple investigators that he did it because he thought he wouldn’t be discovered. But people who leak — whether they’re Apple employees, contractors or suppliers — do get caught and they’re getting caught faster than ever.

In many cases, leakers don’t set out to leak. Instead, people who work for Apple are often targeted by press, analysts and bloggers who befriend them on professional and social networks like LinkedIn, Twitter and Facebook and begin to pry for information. While it may seem flattering to be approached, it’s important to remember that you’re getting played. The success of these outsiders is measured by obtaining Apple’s secrets from you and making them public. A scoop about an unreleased Apple product can generate massive traffic for a publication and financially benefit the blogger or reporter who broke it. But the Apple employee who leaks has everything to lose.”

6 COMENTARII

  1. “… iar fara asta ar fi obligata sa cheltuie mult mai multi bani pentru a fi “bagata in seama” de presa mondiala care nu e intotdeauna prietenoasa…”.
    Corect, dar așa poate sa țină sub control unde, când și cum circula informațiile…

  2. Astia de la Apple sunt chiar haiosi…probabiul au uitat cand au uitat un iphone(4 parca?) care nu fusese inca lansat,intr-un bar si lumea a facut valva(a se citi “au avut parte de extraurdinar de multa reclama neplatita”).