11.3 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Acasă Facebook Facebook iti Spune ce stiu Advertiserii despre Tine

Facebook iti Spune ce stiu Advertiserii despre Tine

Facebook a explicat pentru utilizatorii sai tot ceea ce stiu despre ei companiile si persoanele care cumpara reclame in cadrul retelei de socializare acum.

Facebook Spune stiu Advertiserii Tine

Facebook continua sa fie criticata din toate partile pentru modul in care si-a cam batut joc de utilizatori in scandalul Cambridge Analytica, asa ca nu se lasa si vrea sa fie mai transparenta. Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri pe care cei de la Facebook au facut-o, reprezentantii companiei au detaliat ceea ce stiu despre utilizatori companiile care cumpara reclama in cadrul retelei.

Facebook sustine cu tarie faptul ca niciuna dintre persoanele, sau companiile, care fac reclama in reteaua sa de socializare nu pot identifica persoanele carora le sunt afisate reclamele. Facebook sustine ca identificarea persoanelor in baza datelor pe care reteaua le stocheaza nu este ceva ce advertiserii pot face, ei vanzand reclama asa cum o fac si la televizor.

Facebook iti spune ce stiu advertiserii despre tine

Facebook sustine ca le afiseaza advertiserilor doar informatii demografice pentru reclamele afisate si alte detalii privind performantele acestora, fara a identifica efectiv oameni. Facebook a spus deasemenea si ca oamenii pot alege sa nu fie inclusi in sistemul de targetare a reclamelor, deci reclamele afisate pentru acesti utilizatori ar trebui sa fie compelt aleatorii, in teorie.

“We sell advertisers space on Facebook – much like TV or radio or newspapers do. We don’t sell your information. When an advertiser runs a campaign on Facebook, we share reports about the performance of their ad campaign. We could, for example, tell an advertiser that more men than women responded to their ad, and that most people clicked on the ad from their phone.”

Facebook vrea practic sa spuna ca indiferent ce fel de informatii sunt salvate in reteaua sa de socializare, ele nu pot fi accesate de persoane terte pentru a ne identifica in baza numelui si a unei fotografii. Facebook spune deasemenea ca utilizatorii sai nu sunt produsul pe care ea il vinde catre advertiseri, insa desigur ca stim cu totii care este realitatea din spatele acestor afirmatii.