iPhone X a CRESCUT Pretul Mediu de Vanzare al Smartphone-urilor

iPhone X a contribuit la o crestere semnificativa a pretului mediu de vanzare al smartphone-urilor, pretul mare stabilit de Apple fiind principalul motiv.

iphone x crescut pret mediu vanzare smartphone

iPhone X cu al sau pret foarte mare a ajutat la o crestere a pretului mediu de vanzare al smartphone-urilor in T1 2018, asta in conditiile in care vanzarile totale au scazut cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform celor de la Gfk, pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor in T1 2018 a fost de 374 de dolari, o crestere de 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar iPhone X ar fi in foarte mare masura raspunzator de asta.

iPhone X a contribuit la o crestere uriasa a pretului mediu de vanzare al iPhone, care a atins 800 de dolari in T4 2018, fata de 670 de dolari in acelasi trimestru fiscal al anului anterior. Avand in vedere ca pretul mediu de vanzare al iPhone-urilor este de peste 700 de dolari, iar media globala e de 374 de dolari, e usor de inteles ca vasta majoritate a producatorilor Android isi vand telefoanele mobile la preturi cu mult, mult mai mici decat Apple.

iPhone X a CRESCUT Pretul Mediu de Vanzare al Smartphone-urilor

Samsung avea la jumatatea anului trecut un pret mediu de vanzare al smartphone-urilor care se situa la 235 de dolari, deci mai putin de o treime fata de ceea ce a realizat compania Apple in T4 2017 multumita iPhone X. Acest pret foarte mic pe care Samsung il incaseaza, in medie, din vanzarea smartphone-urilor, sugereaza faptul ca vasta majoritate a telefoanelor vandute de catre coreeni sunt modele ieftine, nicidecum cele premium, Galaxy.

“On the other hand, consumers are tending to choose higher-priced models as they embrace the latest innovations offered by smartphone brands. As a result, the average sales price grew by an astonishing 21 percent year-on-year to USD 374. This led to 18 percent revenue growth globally, which is exceptional for a maturing industry.”

Din pacate pentru noi, iPhone X a demonstrat faptul ca exista o piata si pentru telefoane extrem de scumpe, atat timp cat vin de la producatorul potrivit, iar asta pentru ca si alte companii separat de Apple au incercat asta, dar fara succes. Avand in vedere ca Apple nu intentioneaza sa renunte la telefoanele iPhone foarte scumpe, e foarte posibil ca pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor sa depaseasca 400 de dolari spre finalul anului 2018.