Android: ALERTA pentru Posesorii de Telefoane

Android are o alerta foarte importanta pentru toti utilizatorii din lumea intreaga, iar daca detii un telefon, sau tableta, cu sistemul de operare, ar trebui sa stii despre ea.

Android ALERTA Posesorii Telefoane

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile in momentul de fata, insa cei care se bazeaza pe el ar trebui sa fie atenti la o recenta alerta anuntata de catre o companie americana pentru intreaga lume. Conform acesteia, in primele trei luni ale anului 2018 a fost descoperit cate un malware nou pentru Android la fiecare 10 secunde, deci hackerii sunt extrem de interesati de aceasta platforma vulnerabila.

Android a avut descoperite 846,916 versiuni de malware in primele trei luni ale anului 2018, cu 12% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, semn ca problemele de securitate sunt in crestere. Cate 9,411 de versiuni de malware au fost descoperite in fiecare zi, conform celor de la G Data, deci utilizatorii care folosesc telefoane si tablete cu acest sistem de operare, dar nu au un antivirus instalat, sunt in mare pericol.

Android: ALERTA pentru Posesorii de Telefoane

Android are anuntate pentru anul 2018 nu mai putin de 3.4 milioane de versiuni de malware, deci de 4 ori mai multe fata de ceea ce s-a descoperit in T1 2018, G Data considerand ca lucrurile vor continua la fel tot anul. Cei de la Google sunt constienti de problema majora pe care Android o are in momentul de fata, asa ca recent au anuntat ca va incepe sa le ceara producatorilor de telefoane si tablete sa lanseze mai des actualizarile pentru securitate.

“In the first quarter alone, analysts discovered 846,916 new Android malware samples. Around 12 percent more than in the first quarter of the previous year. his means: A new malware appearing every 10 seconds. For 2018 as a whole, the G DATA analysts are forecasting around 3.4 million new Android malware.”

Android este mai usor de spart decat iOS, iar de aceea diferenta dintre cele doua sisteme este “ca de la cer la pamant” cand vine vorba despre securitate, dar acest lucru este perfect normal, avand in vedere cum au fost ele gandite. Android este un sistem cu multa libertate, dar si cu foarte multe vulnerabilitati, in timp ce iOS este un sistem inchis, iar asta ofera securitate pentru utilizatori, care nu trebuie sa se teama ca un website le poate sparge telefoanele.