iOS 11 a DISTRUS Autonomia Bateriei iPhone

iOS 11 a distrus autonomia bateriei iPhone prin actualizarile succesive lansate de catre compania Apple pentru sistemul sau de operare pentru terminale mobile.

34

iOS 11 DISTRUS Autonomia Bateriei iPhone

iOS 11 a fost lansat de catre compania Apple in toamna anului trecut, si a venit cu foarte multe schimbari pentru iPhone, unii utilizatori resimtind si o imbunatatire a autonomiei bateriei. Cei care au cumparat iPhone 8 si iPhone 8 Plus atunci s-au bucurat de autonomie extrem de mare pentru baterie in iOS 11, ea ajungand si pana la 10 ore de utilizare, cu cateva zile de stand by, pentru modelele cu ecran de 5.5 inch.

iPhone X a fost lansat in noiembrie de catre Apple, iar atunci iOS 11 oferea autonomie de pana la 8 – 9 ore de utilizare pentru baterie, si 2 – 3 zile de stand by in conditii normale de folosire, ceva extrem de bun pentru iPhone. Lunile au trecut, Apple a lansat actualizari succesive pentru sistemul de operare iOS 11, iar autonomia bateriei a fost succesiv si metodic distrusa, timpul de utilizare scazand cu pana la 2 ore in cazul iPhone X, de exemplu.

Am destui prieteni care se plang de faptul ca autonomia bateriei pe iPhone nu mai este la fel de buna in iOS 11.3 fata de iOS 11, iar asta in conditiile in care, in mod normal, n-ar fi trebuit sa existe schimbari din acest punct de vedere. Apple a facut unele modificari in iOS 11.3 pentru a elimina restrictiile de performante pentru telefoanele iPhone vechi, insa in cazul iPhone 8 si iPhone X, autonomia si performantele n-ar trebui sa fi afectate in vreun fel.

iOS 11 a DISTRUS Autonomia Bateriei iPhone

Performantele iPhone 8 si iPhone X n-au scazut in iOS 11, insa cu performantele situatia e complet diferita, deoarece Apple a reusit sa o distruga intr-o foarte mare masura, fara sa-i pese in vreun fel de angajati. Am folosit diverse versiuni beta ale iOS 11 din toamna si pana acum, iar desi in unele versiuni beta ale iOS 11.3 autonomia era la fel de buna ca in primele versiuni ale iOS 11, situatia s-a schimbat radical in versiunea finala a sistemului de operare.

iOS 11.3 a adus, de altfel, si cea mai mare scadere pentru autonomia bateriei in comparatie cu versiunile anterioare, iar iOS 11.4 nu o rezolva, sau cel putin in versiunile beta nu se observa vreo rezolvare. Apple a redus cumva autonomia bateriei iPhone incepand cu iOS 11.3, si o poate readuce la normal, insa trebuie sa si vrea sa faca asta, iar eu am o vaga presimtire ca nu prea vrea sa faca acest lucru pentru clientii sai.

iOS 11 cu o autonomie buna pentru iPhone inseamna clienti multumiti care nu vor dori sa cumpere modelele noi pe care cei din Cupertino urmeaza sa le lanseze in toamna acestui an pe pietele globale. In aceasta idee, cei de la Apple “pregatesc terenul”, cel mai probabil, pentru a se asigura din timp ca oamenii vor telefoane noi cu autonomie buna, iar ciclul va continua la infinit, pentru ca mai toti producatorii fac la fel.