iOS 11 a DISTRUS Autonomia Bateriei iPhone

iOS 11 a distrus autonomia bateriei iPhone prin actualizarile succesive lansate de catre compania Apple pentru sistemul sau de operare pentru terminale mobile.

iOS 11 DISTRUS Autonomia Bateriei iPhone

iOS 11 a fost lansat de catre compania Apple in toamna anului trecut, si a venit cu foarte multe schimbari pentru iPhone, unii utilizatori resimtind si o imbunatatire a autonomiei bateriei. Cei care au cumparat iPhone 8 si iPhone 8 Plus atunci s-au bucurat de autonomie extrem de mare pentru baterie in iOS 11, ea ajungand si pana la 10 ore de utilizare, cu cateva zile de stand by, pentru modelele cu ecran de 5.5 inch.

iPhone X a fost lansat in noiembrie de catre Apple, iar atunci iOS 11 oferea autonomie de pana la 8 – 9 ore de utilizare pentru baterie, si 2 – 3 zile de stand by in conditii normale de folosire, ceva extrem de bun pentru iPhone. Lunile au trecut, Apple a lansat actualizari succesive pentru sistemul de operare iOS 11, iar autonomia bateriei a fost succesiv si metodic distrusa, timpul de utilizare scazand cu pana la 2 ore in cazul iPhone X, de exemplu.

Am destui prieteni care se plang de faptul ca autonomia bateriei pe iPhone nu mai este la fel de buna in iOS 11.3 fata de iOS 11, iar asta in conditiile in care, in mod normal, n-ar fi trebuit sa existe schimbari din acest punct de vedere. Apple a facut unele modificari in iOS 11.3 pentru a elimina restrictiile de performante pentru telefoanele iPhone vechi, insa in cazul iPhone 8 si iPhone X, autonomia si performantele n-ar trebui sa fi afectate in vreun fel.

iOS 11 a DISTRUS Autonomia Bateriei iPhone

Performantele iPhone 8 si iPhone X n-au scazut in iOS 11, insa cu performantele situatia e complet diferita, deoarece Apple a reusit sa o distruga intr-o foarte mare masura, fara sa-i pese in vreun fel de angajati. Am folosit diverse versiuni beta ale iOS 11 din toamna si pana acum, iar desi in unele versiuni beta ale iOS 11.3 autonomia era la fel de buna ca in primele versiuni ale iOS 11, situatia s-a schimbat radical in versiunea finala a sistemului de operare.

iOS 11.3 a adus, de altfel, si cea mai mare scadere pentru autonomia bateriei in comparatie cu versiunile anterioare, iar iOS 11.4 nu o rezolva, sau cel putin in versiunile beta nu se observa vreo rezolvare. Apple a redus cumva autonomia bateriei iPhone incepand cu iOS 11.3, si o poate readuce la normal, insa trebuie sa si vrea sa faca asta, iar eu am o vaga presimtire ca nu prea vrea sa faca acest lucru pentru clientii sai.

iOS 11 cu o autonomie buna pentru iPhone inseamna clienti multumiti care nu vor dori sa cumpere modelele noi pe care cei din Cupertino urmeaza sa le lanseze in toamna acestui an pe pietele globale. In aceasta idee, cei de la Apple “pregatesc terenul”, cel mai probabil, pentru a se asigura din timp ca oamenii vor telefoane noi cu autonomie buna, iar ciclul va continua la infinit, pentru ca mai toti producatorii fac la fel.

34 COMENTARII

  1. Ip8 nou pot sa zic are 2 luni , bateria e cam la fel dar la starea de sănătate a baterie am deja 98% și nu mi se pare normal

  2. Eu cu 480 de cicluri și un 1 an, am 83% viața și 1600 mAh, pot spune ca este ok, dar stau lipit de priza destul de mult

  3. Am aceeasi autonomie pe 8 plus cat si pe x, 8 plus ul cumparat 29 septembrie cand a aparut la orange la precomenzi si de atunci pana acum mai are 96% starea bateriei iar autonomia nu mi se pare sa fi scazut deloc. Iar x-ul il am din decembrie si inca are 98% si la fel nu observ vre o diferenta dar tind sa cred ca x-ul tine cu aproape 1 ora mai mult decat 8 plus ul..folosit la fel. Aman 2 cu ios 11.3.1

  4. Va minte Apple cum vrea si voi credeti . Auzi , 98% sanatatea bateriei si dupa un an sau chiar mai repede , va reduce procesorul pt ca bateria nu mai duce .
    Cum puteti sa si credeti ca intr-un an si 500 de cicluri de incarcare , bateria se degradeaza doar 3-4-5% ?
    E bine stiut ca Apple foloseste probabil cele mai ieftine si proaste baterii , altfel nu erau atatea cazuri de baterii umflate , explodate inca din 2007.
    Apoi ce inseamna ore de utilizare la voi ? Ca nu aveti nicodata “sceen on time” atata cat vi se spune acolo .

  5. iphone X luat pe 24 decembrie si incarcat mereu cu fast charge, viata bateriei 100% conform meniu telefon, wear level 0.59% conform aida64. Bateria tine o idee mai putin cand il incarca fast charge fata de incarcare conventionala, 10-15 minute diferenta.

  6. Cum faci tu 500 de cicluri intr-un an? Mi se pare enorm; eventual vreo 250-300. Deci cam la 2-3 ani ar trebui inlocuita bateria cu una noua…

  7. Pe i7+ am stat pana acum 2 luni pe 10.3.3 Am facut update la 11.3 diar ca sa vad starea bateriei (care este 92% dupa aproape 2 ani). Bateria ma tine chiar mai mult cu vreo 30 de min. Initial mi s-a busit Photos la update si consuma bateria in prostie (2% in 15 min de standby). Dupa dezactivarea Photo Stream (sincronizarea era busita si merge in continuu) si restart s-a rezolvat.
    Recomand sa verificati in sectiunea Battery ce aplicatii consuma excesiv bateria dupa un update si sa le dezactivati/stergeti temporar ca sa se “reia” procesul corect al aplicatiei.

  8. Iphone 8Plus are o autonomie excelenta, articolul asta este scris de un tip care nu a facut “test drive” cu acest telefon. Indiferent ce fac cu telefonul, bateria imi incheie ziua cu succes. Mai mult nici nu am nevoie… sincer! Este primul telefon care imi ofera chestia asta. Am avut si X, insa nu reuseam sa inchid ziua complet. Eu chiar folosesc telefonul si intre 8Plus si X exista o diferenta de vreo 20-25%, in ceea ce priveste acesta aspect.

  9. La mine e 99% starea bateriei si il am de la lansare. Eu zic ca e foarte bn. Si cat despre autonomie : e la fel ca in prima luna. Asa ca nu mai credeti toate zvonurile. Toti prietenii mei care au iphone x sunt multumiti de baterie

  10. La mine o mizeri. iPhone x când l-am cumpărat 2 zile bateria cu un uz normal. Acum jumătate de zi și capacitatea bateriei 98%

  11. Am șters aplicația battery life. Îmi arată 99 după 5 luni de folosință iar cea nativa îmi arată 100. Care e cea adevarata? In tot cazul sunt foarte nemulțumit. Când am primit telefonul ajungeam seara cu 50%. Acum rareori seara am peste 30%

  12. Iphone X luat in ziua lansarii, folosit la greu cate 10 -11 ore pe zi utilizare efectiva. bateria tine si in 11.3.1 la fel ca in prima zi cum am si spus 10 – 11 ore, doar daca dau in vreun joc cu grafica excesiva tine 8-9 ore. Stare de sanatate a bateriei 99%.

  13. Ip7, ultimul update a fost vizibil dezastruos pt baterie. Tine mult mai putin, pana la 11.3 nu am avut probl. 96% baterie dupa 1 an jumate. Eu sper ca urmatorul update sa rezove probl asta pt ca este f aiurea.

  14. Cu fiecare update Apple are grija sa încetinească și sa scadă autonomia telefoanelor foarte sensibil.
    Dar voi de ce credeati ca scot săptămânal câte un update?
    Pași mici si mulți in direcția greșita.