Apple CASTIGA Procesul cu Samsung si Primeste Daune URIASE

Apple a castigat noul proces cu Samsung si a dovedit iar ca design-ul iPhone a fost copiat de catre coreeni, primind daune uriase de la juriul procesului.

Apple CASTIGA Procesul Samsung Daune URIASE

Apple a castigat pentru a doua oara procesul in care acuza Samsung ca i-a copiat design-urile telefoanelor iPhone, dar si unele functii din interfata sistemului de operare iOS, castigand si daune uriase. Dupa doar 4 zile de deliberari, juriul procesului dintre cele doua companii a ajuns la o hotarare, acordand companiei Apple despagubiri de nu mai putin de 539 de milioane de dolari pentru ca Samsung i-a copiat design-urile si elemente din iOS.

Samsung a fost gasita vinovata pentru ca a copiat trei brevete de inventie pentru design-ul iPhone, aceste acoperind colturile rotunde ale carcasei, sau marginea din panoul frontal, Apple primind despagubiri de 533,316,606 milioane de dolari pentru asta. Inca 5,325,050 au fost acordati pentru ca Samsung a copiat design-ul “iconic” al ecranului principal de aplicatii al iPhone, dar si pentru un alt brevet de inventie al celor de la Apple.

Apple CASTIGA Procesul cu Samsung si Primeste Daune URIASE

Apple a cerut 1 miliard de dolari in acest proces, in timp ce Samsung a afirmat ca e dispusa sa plateasca doar 28 de milioane de dolari, iar suma de 539 de milioane de dolari este clar in avantajul celor de la Apple. Ea se aduga celor peste 500 de milioane de dolari platiti deja de catre Samsung in urma unei decizii anterioare dintr-un proces finalizat in 2012, Samsung fiind atunci obligata sa plateasca pest 1 miliard de dolari, dar a platit jumatate, iar pentru cealalta jumatate a continuat procesele.

““We believe deeply in the value of design, and our teams work tirelessly to create innovative products that delight our customers.” a declarat Apple. Today’s decision flies in the face of a unanimous Supreme Court ruling in favor of Samsung on the scope of design patent damages. We will consider all options to obtain an outcome that does not hinder creativity.” a declarat Samsung.”

Samsung a fost, practic, gasita vinovata din nou pentru ca a copiat design-ul iPhone, de la forma si pana la felul in care sunt aranjate iconitele in ecranul principal de aplicatii, asa cum a hotarat si un alt juriu acum mai bine de 6 ani. Samsung va continua sa lupte pentru a reduce suma pe care trebuie sa o plateasca, ma ales ca o instanta americana a deciz acum 3 ani ca Apple nu poate breveta felul in care arata iPhone, asa ca aceasta batalie legala e departe de a se termina.

5 COMENTARII

  1. Suma nu se adauga celei platite deja . 539 milioane este ceea ce a castigat Apple din pretentiile de 1.07 miliarde – atat s-a considerat ieri ca sunt daunele dupa vanzarea 15.3 milioane de telefoane care ar fi incalcat “patentele” de design ale Apple .
    Decizia nu este definitiva si se pare ca este in contradictie cu o decizie anterioara a Curtii Supreme care a dat castig de cauza lui Samsung in problema patentelor de design.

  2. Si uite cum creste ptetulpanoutilot Oled…trecand mai departe ,e penibil sa vefi faine pentru ca altcineva a facut un telefon cu marginile rotunjite (apropo,iphone 6 parca e copiat dupa un Samsung),dar la Apple orice e posibil (evident in SUA,acolo unde sunt favorizate maxim si acolo unde i se taie aripile oricărui competitor).

  3. Ai perfectă dreptate! Eu aștept să văd ce bănuți va plăti Apple Uniunii Europene. Parcă amenda era de 11 miliarde, plus penalitățile de întârziere.