Find My iPhone a SALVAT o Tanara de la MOARTE si o Casatorie FORTATA

Find My iPhone a ajutat o tanara sa se salveze de la moarte si o casatorie fortata, localizarea prin aplicatie permitandu-i sa isi spuna povestea.

Find My iPhone SALVAT o Tanara MOARTE Casatorie FORTATA

Find My iPhone a ajutat o tanara britanica sa scape de moarte si o casatorie fortata, dupa ce familia sa a dus-o din Marea Britanie pana in Bangladesh pentru a o forta sa se casatoreasca cu …. varul sau, pentru ca aceasta sa primeasca cetatenie britanica. Tanara a fost pacalita ca merge intr-o excursie, insa in schimb a fost dusa in Bangladesh, unde a fost amenintata ca-i va fi taiat gatul si ca va fi ciopartita daca refuza sa se marite cu varul sau.

Tanara era totusi in contact permanent cu un iubit secret pe care-l avea de 8 luni, acesta alertand autoritatile din Marea Britanie in legatura cu situatia tinerei, acestea fiind constiente de cazurile de acest gen si luand totul in serios. Fata s-a folosit de aplicatia Find My iPhone pentru a se localiza, impreuna cu Instagram, iar prin WhatsApp era in comunicare constanta cu tanarul care a alertat autoritatile in legatura cu problema tinerei.

Find My iPhone a Salvat o Tanara de la MOARTE si o Casatorie FORTATA

Operatiunea de salvare a fost coordonata de catre autoritatile britanice, care au lucrat impreuna cu politia din Bangladesh, informatiile privind locatia tinerei fiind cruciale pentru salvarea sa. Intr-o zi in care mama fetei era plecata la vecini pentru a discuta petrecerea nuntii, iar tatal era plecat cu mirele si alte persoane pentru a-i cumpara un costum, autoritatile au descins in locatia in care se afla tanara pentru a o lua in custodie.

“A teenage girl used Apple’s Find My iPhone app to help her secret boyfriend rescue her from a forced marriage thousands of miles away in Bangladesh. Details of her rescue by British authorities emerged at Leeds Crown Court. They were able locate her after she secretly contacted her boyfriend of eight months in the UK before the wedding took place. The girl, now 19, used the Find My iPhone app and Instagram locations to secretly alert her boyfriend back in the UK, who she hadn’t told her family about. The court heard details about her father threatening to slit her throat and “chop her up” if she refused to comply with their demands.”

Parintii fetei au fost arestati, iar tatal acesteia a afirmat ca prefera sa o omoare si sa mearga la inchisoare decat sa traiasca cu rusinea ca ea sa nu-i asculte dorintele si sa nu il ia de sot pe varul sau. Un juriu din Marea Britanie i-a gasit vinovati pe parinti pentru lipsirea de libertate si tentativa de a-si forta fiica sa se marite sub forta lor coercitiva, iar o pedeapsa lunga cu inchisoarea va fi impusa, conform judecatorului acestui caz.

2 COMENTARII