iOS 12: Autofill pentru Coduri de Siguranta si Parole Complexe

iOS 12 Autofill Coduri Siguranta Parole Complexe

iOS 12 aduce doua schimbari foarte mari pentru cei care au nevoie sa se simta in siguranta zilnic, iar prima dintre ele are legatura cu un sistem Autofill, completare automata, a acestora. Stim cu totii ca unele servicii ne trimit coduri de siguranta prin SMS pentru logare in website-uri, acest sistem fiind cunoscut ca autentificare in 2 pasi.

Ei bine, incepand cu iOS 12, codurile de siguranta primite prin SMS vor fi afisate automat ca sugestii de introducere in campurile de logare in serviciile care cer un cod de siguranta unic. Totul este facut automat de catre iOS 12, asa ca nu va trebui sa ne mai batem capul cu asemenea lucruri.

“Security code AutoFill. SMS one-time passcodes will appear automatically as AutoFill suggestions, so you never have to worry about memorizing them or typing them again.”

Safari are deasemenea o schimbare foarte importanta, compania Apple afirmand ca caum browserul poate genera parole unice si complexe pentru website-urile si aplicatiile pe care le folosim. Safari poate salva automat toate aceste parole complexe si unice, ele fiind introduse tot automat cand trebuie sa ne logam, deci nu trebuie sa ne mai batem capul cu ele.

“Automatic strong passwords. Unique, complex passwords for all of your apps and websites are automatically created and saved in Safari and in apps — so you can use more secure passwords without having to remember a thing.”