iOS 12 face iPhone si iPad MULT mai Sigure

iOS 12 va face iPhone si iPad mult mai sigure multumita unei noi functii implementata de catre compania Apple pentru utilizatorii din lumea intreaga.

17

iOS 12 iPhone iPad MULT Sigure

iOS 12 va face telefoanele iPhone si iPad mult mai sigure multumita unei functii care exista acum cel putin in iOS 11.4.1 beta, insa e posibil ca functia sa fie tinuta pana in toamna. In meniul de setari pentru Touch ID si Face ID, compania Apple listeaza o functie care permite dezactivarea conectivitatii USB pentru accesoriile conectate la mai mult de o ora de la ultima deblocare.

iOS 12 are aceasta functie implementata pentru a securiza iPhone si iPad in situatiile in care telefoanele si tabletele sunt furate, sau preluate de autoritati pentru perchezitie informatica. Daca perioada de o ora a trecut de la ultima deblocare, atunci orice accesoriu USB conectat la un iDevice cu iOS 12 nu va fi functional pana in momentul deblocarii.

iOS 12 poate bloca prin aceasta schimbare functionalitatea celebrelor dispozitive GrayKey, care pot sparge codul de acces al oricarui iPhone, sau al oricarei tablete iPad. Cei de la Apple vor ca utilizatorii sa aiba parte de cea mai buna tehnologie in materie de securitate, asa ca iOS 12 aduce o functie numita USB Restricted Mode pentru a ne securiza datele.

“Unlock iPhone to allow USB accessories to connect when it has more than hour since your iPhone was locked.”

iOS 12 ar putea lasa autoritatile fara posibilitatea de a mai accesa datele din iDevice-urile utilizatorilor incepand din aceasta toamna, iar Apple ar putea fi in mijlocul unui nou scandal. Ca sa fiu complet sincer, sunt foarte curios sa vad in ce mod poate fi inlaturata aceasta masura de securitate a iOS 12, daca acest lucru va fi intr-adevar posibil.