Telekom si Vodafone anunta un Acord IMPORTANT pentru Romania

Telekom si Vodafone au anuntat astazi un acord foarte important pentru Romania, cei doi operatori avand o colaborare mult mai stransa decat pana in prezent.

Telekom Vodafone Acord IMPORTANT Romania

Telekom si Vodafone au facut astazi un anunt surprinzator prin care confirma incheierea unui acord ce ii va permite celui de-al doilea operator sa aiba acces la infrastructura fixa a primului pentru a lansa noi servicii de internet si TV. Cei de la Telekom urmeaza sa le permita celor de la Vodafone sa se foloseasca de infrastructura lor fixa, la nivel national, pentru a vinde pachete de servicii de internet fix si televiziune prin cablu in Romania.

Vodafone a cumparat UPC cu doar cateva saptamani in urma, asa ca anuntul de acum vine ca o surpriza extrem de interesanta deoarece operatorul avea deja o infrastructura destul de puternica la nivel national. Acordul cu Telekom are probabil menirea de a acoperi zonele in care UPC nu a avut infrastructura suficient de buna pentru a oferi servicii de internet si televiziune, asa ca Vodafone va avea acoperire mai buna in mai multe zone din tara.

Telekom si Vodafone anunta un Acord IMPORTANT pentru Romania

Telekom urmeaza sa se aleaga cu bani si o infrastructura mai aglomerata in urma acestui anunt, iar asta deoarece inclusiv Orange foloseste retelele Telekom pentru a vinde servicii de televiziune si internet. Cei de la Telekom au acoperire foarte buna la nivel national pentru infrastructura de fibra optica, prin care pot furniza servicii de internet cu viteze de pana la 1 Gbps, iar infrastructura pentru serviciile TV are o acoperire chiar mai buna la nivel national.

“Vodafone România a încheiat un acord cu Telekom Romania pentru servicii wholesale, pe baza căruia Vodafone va putea lansa servicii de internet fix și TV, folosind rețeaua de fibră optică a Telekom Romania din zonele urbane. Acordul va permite Telekom să își exploateze mai bine infrastructura fixă.”

Telekom si Vodafone raman in continuare concurenti pe piata telecom, desi al doilea foloseste infrastructura primului pentru a-si vinde serviciile de internet si televiziune in Romania, dar aceeasi este situatia si pentru Orange. Cei de la Telekom par sa aiba nevoie serioasa de bani din moment ce au decis sa ofere acces la infrastructura lor pentru doi competitori directi din Romania si va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.