Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom – Cat Valoreaza Piata Telecom ?

Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom au fost principalii operatori care au stabilit valoarea pietei telecom din Romania, ea fiind anuntata de catre ANCOM.

Digi Mobil Orange Vodafone Telekom Valoreaza Piata Telecom

Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom sunt cei mai mari operatori telecom din Romania, iar aici vorbim atat despre servicii mobile, cat si despre servicii fixe, toti avand oferte care acopera cam orice nevoi in Romania. Cei patru operatori telecom din tara noastra au generat in 2017 venituri de peste 3 miliarde de euro, insa impreuna cu restul operatorilor telecom au generat in total venituri de peste 3.36 miliarde de euro, sau 15.6 miliarde LEI.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, impreuna cu restul operatorilor telecom, conform ANCOM, au generat 15.6 miliarde de LEI in piata telecom in anul 2017, suma reprezentand 1.8% din PIB-ul Romaniei. Veniturile inregistrate de catre Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom si restul operatorilor telecom in Romania in anul 2017 este cu 6% mai mare decat cel inregistrat in 2016, semn ca apetitul romanilor pentru servicii fixe si mobile a crescut.

Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom – Cat Valoreaza Piata Telecom ?

Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom au generat impreuna peste 3 miliarde de euro in venituri, fara restul operatorilor telecom, deci vorbim despre patru companii care controleaza intreaga piata. Conform ANCOM, liderul de piata are o cota de 27%, compania plasata pe locul 2 avand 25%, urmatoarea 21%, iar restul insumeaza inca 27% din total, insa desigur ca n-au fost oferite si numele acestor companii, din motive evidente.

„România are una dintre cele mai dinamice piețe de telecomunicații, iar asta se vede inclusiv în creșterea veniturilor în acest sector. În 2017, veniturile totale au fost de 15,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1,8% din PIB-ul României. Ca reglementator al acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conștienți că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale – aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi și fiabile tehnologii și servicii, la cel mai bun preț.”

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom si restul operatorilor telecom vor genera cel mai probabil venituri si mai mari in cursul anului 2018, mai ales ca Vodafone a cumparat UPC anul acesta si va lansa noi servicii pentru clienti. Privita la nivel european, piata telecom din Romania este mica, insa putea avea o valoare si mai mica daca Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom si restul operatorilor n-ar fi facut investitii de-a lungul anilor in tara noastra.