iPhone X: Cate Zile Trebuie sa Munceasca un Om pentru a-l Cumpara ?

Iata cate zile ar trebui sa munceasca oamenii din aceste orase pentru a isi permite sa cumpere un iPhone X al companiei Apple in momentul de fata.

 

iPhone X Zile Munceasca Om Cumpara

iPhone X ramane in continuare un motiv de fascinatie pentru unii, astfel ca astazi vedem iar o comparatie care ne arata cate zile trebuie sa munceasca persoanele din anumite orase pentru a-si permite sa cumpere telefonul Apple. Calculul a fost facut prin compararea pretului de vanzare al iPhone, cu cel al salariului mediu lunar pentru 15 profesii.

Conform acestui calcul, locuitorii din Zurich trebuie sa munceasca cel mai putin pentru a-si cumpara un iPhone X, doar 4.7 zile dintr-o luna, ei fiind urmati de catre cei din New York, cu 6.7 zile. Avand in vedere ca un iPhone costa peste 1000 de dolari, si respectiv euro, e clar ca salariile medii avute in vedere sunt serios peste valoarea de 4000 de euro, sau dolari.

iPhone X: Cate Zile Trebuie sa Munceasca un Om pentru a-l Cumpara ?

iphone x pret zile munca

La polul opus ii regasim pe cei din Lagos, care trebuie sa munceasca peste 4 luni pentru a-si putea cumpara un iPhone, ei fiind urmati de catre cei din Nairobi, Lima, Beijing, sau Moscova. Chiar si in aceste cazuri vorbim despre salarii substantiale, avand in vedere ca salariile lunare trebuie sa fie foarte apropiate de valoarea de 1000 de dolari.

Daca ar fi sa-mi dau cu parerea despre Romania, as spune ca ar fi vorba de 45 – 60 de zile pentru a cumpara un iPhone X cu un salariu mediu calculat pentru Cluj, sau Bucuresti. Daca ar fi vorba despre alte orase, numarul de zile ar creste substantial, avand in vedere ca salariul mediu pentru tara noastra este aproximativ 2500 de LEI, jumatate din pretul iPhone X.