Android NU va fi Vreodata la fel de SIGUR ca iOS 12

Android nu va fi vreodata la fel de sigur ca iOS 12 fara aceasta functie importanta implementata de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch.

Android NU Vreodata SIGUR iOS 12 1

Android nu va fi vreodata la fel de sigur precum iOS 12, daca Google nu va implementa pentru sistemul sau de operare o functie similara cu cea USB Restricted Mode, sau Accesorii USB, pe care o ofera Apple. Aceasta noua functie a iOS 12 este intens discutata de catre expertii in securitate informatica zilele acestea, iar asta deoarece ea va oferi un nivel de securitate foarte ridicat pentru utilizatorii iPhone, iPad si iPod Touch, in contrast cu Android.

Android nu are o functie similara, care sa restrictioneze accesul la accesoriile USB la o ora de la cea mai recenta deblocare a telefoanelor, iOS 12 avand aici implementata o masura de siguranta impotriva dispozitivelor care pot sparge iPhone si iPad. Accesoriile de genul GrayKey nu ar trebui sa mai poata sparge codurile de acces ale iPhone si iPad in iOS 12 daca telefoanele n-au mai fost deblocate de o ora, iar utilizatorii Android nici macar nu pot visa la ceva similar.

Android NU va fi Vreodata la fel de SIGUR ca iOS 12

Android NU Vreodata SIGUR iOS 12 1

Android are masurile sale de securitate implementate de catre compania Google, insa niciuna dintre ele nu este la fel de stricta precum cea implementata in iOS 12 de catre cei de la Apple pentru iPhone si iPad. Android este oricum mult mai nesigur in comparatie cu iOS, iar aceasta schimbare majora pentru securitatea utilizatorilor ar putea convinge mai multi oameni sa cumpere iPhone si iPad doar pentru a beneficia de aceasta functie a iOS 12.

Android poate avea parte de functii similare, iar cei de la Google cauta in mod constant sa imbunatateasca sistemul de operare pentru telefoane si tablete, asa ca sunt destul de sigur ca nu va trece mult timp pana cand va fi oferit ceva similar. Intre timp, noua functie a iOS 12 va fi testata de catre expertii in securitate informatica pentru a se vedea cat de buna este ea in a impiedica spargerea codurilor de acces, insa Android are nevoie de multe actulizari pentru a fi mai bine securizat.