iPad Produce Probleme de Sanatate pentru Utilizatori

iPad, si cam orice alta tableta, sunt sursa unei probleme de sanatate care afecteaza tot mai multe persoane din lumea intreaga in ultimii ani.

iPad Produce Probleme Sanatate Utilizatori

Daca ai o tableta iPad si o folosesti zilnic, atunci suferi cel mai probabil de o afectiune generata de utilizarea intensa a acestui tip de produse electronice. Conform unui studiu realizat in SUA, 84.6% dintre utilizatorii de tablete sufera de pe urma unei afectiuni care genereaza durere in zona gatului din cauza timpului prea mare petrecut uitandu-ne in jos spre ecranele lor.

Doctorii americani au dat si o denumire pentru aceasta afectiune, “tablet neck”, ea generand dureri atat in zona cefei, cat si in zona umerilor utilizatorilor. Conform cercetatorilor, numarul femeilor afectate de catre aceasta problema este de 2 ori mai mare decat cel al barbatilor, iar asta pentru ca femeile ar folosi mai mult tabletele in pozitii inconfortabile.

iPad Produce Probleme de Sanatate pentru Utilizatori

Muschii gatului si cei ai spatelui sunt foarte afectati de pozitia in care stam atunci cand folosim tabletele, iar problemele pot deveni chiar severe in cazul utilizarii indelungate. doctorii recomanda folosirea tabletelor cu suport pentru gat, in locul utilizarii in diverse pozitii care pun presiune prea mare pe zone ale corpului care nu ar trebui fortate pentru a folosi o tableta.

“Overall prevalence of musculoskeletal symptoms during tablet computer use was 67.9%
with greater prevalence of neck symptoms (neck: 84.6%; shoulder/upper extremity: 65.4%). Significant risk factors associated with symptoms during use were: current musculoskeletal symptoms, gender, roles, and postural factors including: sitting without back support, sitting with device in lap, and lying on the side and on the back during tablet computer use.”

Doctorii recomanda deasemenea pauze de cate 15 minute in timpul utilizarii tabletelor pentru a elimina macar o parte din presiunea pusa pe muschii gatului si ai spatelui. Desigur ca putina lume va intelege aceste recomandari si le va respecta, asa ca probabil afectiunea va afecta tot mai multe si mai multe persoane la nivel global in urmatoarea perioada.