WhatsApp TREBUIE INCHIS, Iata Motivele INCREDIBILE

WhatsApp trebuie inchis din cauza unei probleme majore care a adus atacuri virulente impotriva companiei detinute de catre Facebook in ultimele saptamani.

4

WhatsApp TREBUIE INCHIS Motivele INCREDIBILE 350997

WhatsApp ar trebui inchis si regandit in totalitate, serviciul detinut de catre compania Facebook avand probleme foarte mari care incep sa “coste” vieti omenesti in India, iar expertii au inceput sa devina tot mai ingrjorati. Problemele au la baza recentele persoane ucise in India in urma raspandirii unor stiri false despre WhatsApp in legatura cu rapitori de copii si hoti de organe, totul fiind bazat doar pe minciuni, insa oamenii simpli le-au crezut pe toate cand au vazut informatiile.

WhatsApp este gandita intr-un asemenea mod incat compania Facebook nu ar avea control asupra mesajelor publicate in platforma, deci nu filtreaza informatiile care instiga la ura bazata pe rasa, sau convingeri religioase. WhatsApp a fost gandit ca un serviciu care sa permita comunicarea de oriunde de pe planeta, si intre orice fel de dispozitive, insa modul in care functioneaza permite distribuirea de informatii false, care ajung chiar sa provoace adevarate tragedii.

WhatsApp TREBUIE INCHIS, Iata Motivele INCREDIBILE

WhatsApp stie cat de mari sunt problemele serviciului sau, asa ca inainte de a fi interzis in India, sau alte regiuni de pe planeta, compania a implementat noi functii in aplicatiile mobile pentru a impiedica raspandirea de stiri false. WhatsApp le permite administratorilor de grupuri sa impiedice publicarea de mesaje in cadrul grupurilor de catre persoane care nu au privilegii de administrator, si marcheaza mesajele retrimise de catre noi, pentru ca lumea sa nu mai creada chiar orice citeste.

“Defects in the design of Facebook’s WhatsApp platform may have led to as many as two dozen people losing their lives in India. Indian officials, feeling helpless to stop the spread of WhatsApp content, have resorted to shutting the Internet down in tension-filled places, with more than 70 stoppages last year compared with six in 2014.”

WhatsApp recunoaste problemele, si a pornit recent o campanie publicitara in ziarele si revistele din India pentru a impiedica alte tragedii precum cele de luna aceasta, insa spune ca nu poate incepe sa modereze mesajele, ele fiind criptate. Practic, WhatsApp da vina pe sistemul de criptare din platforma pentru problemele care apar acum, spunand ca nu are cum sa protejeze intimitatea utilizatorilor si sa limiteze raspandirea de informatii false in platforma.