Facebook: SCANDAL Nou cu MILIARDE de Conversatii la Mijloc

Facebook este implicata intr-un posibil nou scandal, o noua companie americana fiind investigata pentru ca a accesat in mod neautorizat datele multor oameni.

Facebook SCANDAL MILIARDE Conversatii

Facebook este pe punctul de a intra intr-un nou scandal similar cu cel in care a fost trasa din cauza companiei Cambridge Analytica, doar ca de aceasta data denumirea companiei din mijlocul problemei este Crimson Hexagon. Conform celor de la Facebook, accesul companiei Crimson Hexagon la API-urile retelei de socializare a fost suspendat dupa ce s-a descoperit ca aceasta a preluat peste 1000 de miliarde de conversatii din diverse retele de socializare.

Facebook este doar una dintre retelele de socializare din care Crimson Hexagon a extras date, marea problema fiind ca printre clientii sai se numara agentii guvernamentale din diverse state ale lumii. Crimson Hexagon sustine ca nu a preluat din Facebook decat date disponibile in cadrul conturilor publice, insa toate scandalurile de pana acum ne-au aratat ca niciuna dintre companiile care a furat date nu a preluat doar ceea ce era oferit in mod public pentru toata lumea.

Facebook: SCANDAL Nou cu MILIARDE de Conversatii la Mijloc

Facebook sustine ca a suspendat accesul acestei companii la API-urile sale ca o masura de pentru utilizatori, intre timp ea facand o ancheta pentru a vedea ce fel de informatii au fost accesate de catre cei de la Crimson Hexagon. Instagram se numara deasemenea printre platformele din care Crimson Hexagon a preluat date, asa ca Facebook ar putea avea o noua problema extrem de serioasa in fata, insa desigur ca totul este momentan la nivel teoretic.

“On Friday, July 20, the social network said it is suspending Boston-based Crimson Hexagon, a data analytics firm that claims to have more than 1 trillion consumer conversations aggregated from social media, forums, blogs, reviews, and other online sources. We don’t allow developers to build surveillance tools using information from Facebook or Instagram. We take these allegations seriously, and we have suspended these apps while we investigate.”

Facebook este tinta tuturor celor care vor sa monitorizeze oamenii de pe intregul glob, iar asta deoarece acolo exista informatii care permit aflarea de date despre cam orice fel de persoane din intreaga lume. Crimson Hexagon este doar ultima companie dintre cele care au accesat ani la rand date din cadrul retelei de socializare Facebook, insa cu siguranta nu va fi si ultima despre care vom afla ca a monitorizat milioane de oameni si a vandut datele catre diverse agentii guvernamentale.