Facebook: Datele 110.000 de Romani au fost Accesate de Cambridge Analytica

Facebook a confirmat faptul ca datele a 110.000 de romani au fost accesate de catre Cambridge Analytica si permite verificarea conturilor care au fost expuse.

Facebook Date 110.000 Romani Accesate Cambridge Analytica

Facebook a confirmat astazi ca datele a 110.000 de romani au fost accesate de catre Cambridge Analytica, de-a lungul anilor, acestia numarandu-se printre cei 87 de milioane de oameni care au avut datele accesate de catre companie. Dezvaluirea vine in ziua in care compania Facebook a anuntat si o pagina speciala in care toti oamenii pot verifica daca datele lor a fost accesate de catre Cambridge Analytica pentru a fi folosite in diverse scopuri.

Facebook le spune practic utilizatorilor ca daca au folosit aplicatia This Is Your Digital Life si au oferit prin ea acces la contul lor, atunci Cambridge Analytica a avut acces la datele din respectivele conturi. Cand veti accesa aceasta pagina veti vedea un mesaj care va spune ca daca ati folosit aplicatia This Is Your Digital Life cu propriul cont Facebook, atunci datele voastre au fost exploatate de Cambridge Analytica, acesta fiind singurul scop al paginii.

Facebook – datele 110.000 de romani au fost accesate de Cambridge Analytica

facebook romani date cambridge analytica

Facebook verifica deasemenea daca si prietenii nostru au folosit aplicatia This Is Your Digital Life si ne spune daca datele acestora au fost exploatate si daca noi am fost inclusi in lista de prieteni pe care a vazut-o Cambridge Analytica. Practic, Facebook bazeaza aceasta verificare doar pe acea aplicatie si doar pe Cambridge Analytica, dar desigur ca in platforma au existat si exista multe alte aplicatii care au acces la datele din profilurile noastre.

Facebook nu face verificari si pentru alte aplicatii care au fost create si sunt active in platforma sa, nu pare sa fie interesata ce se intampla dincolo de Cambridge Analytica, insa e bine sa stiti ca multe alte aplicatii au avut acces la date. Totusi, intre timp puteti afla daca va numarati printre cei 110.000 de romani care au avut datele accesate de catre Cambridge Analytica prin intermediul Facebook, iar daca asta s-a intamplat, oricum nu mai puteti face nimic acum.