LG: Pierderi MARI din Productia de Telefoane

LG ramane si in 2018 o companie care produce telefoane mobile in pierdere, compania coreeana nereusind sa gaseasca o metoda de a face profit in aceasta piata.

LG Pierderi MARI Productia Telefoane

LG nu mai este de ceva timp unul dintre cei mai mari producatori de telefoane de pe planeta, insa compania continua sa incerce sa concureze cu cei de la Apple si Samsung. Piata smartphone a devenit tot mai aglomerata, si e tot mai greu sa lansezi produse care sa polarizeze atentia consumatorilor, cei de la LG nereusind sa mai faca profit in aceasta piata.

LG a anuntat profitb un in T2 2018 pentru toate diviziile sale, de 715 milioane de dolari, insa divizia care produce telefoane inregistreaza in continuare pierderi, de 172 milioane de dolari. LG a generat incasari de 1.92 miliarde de dolari cu divizia sa mobila, in scadere cu 23% fata de T2 2017, insa chiar si asa, a cheltuit cu 172 milioane de dolari mai mult decat a facut.

LG: Pierderi MARI din Productia de Telefoane

LG Pierderi MARI Productia Telefoane 1

LG nu a inregistrat pierderi doar cu productia de telefoane, celelalte divizii ale companiei inregistrand profit care sa acopere pierderile mari, iar compania functioneaza in acest mod de ceva vreme. LG nu a mai generat profit cu divizia sa de smartphone-uri din anul 2014, deci de 4 ani produce telefoane in pierdere, ceva ce nu se intampla totusi doar la coreeni.

LG este doar unul dintre producatorii de smartphone-uri care inregistreaza pierderi in productia de telefoane, multi altii trecand prin probleme similare. Concurenta foarte mare de pe piata smartphone, facuta in principal de catre producatorii chinezi, este principala problema cu care se confrunta LG si celelalte companii care pierd bani, iar asta nu se va schimba prea curand.