ATENTIE: Cum Poti fi SPIONAT cand Folosesti Telefonul

Utilizatorii de smartphone-uri pot fi spionati foarte usor cand isi folosesc telefoanele, o noua tehnica foarte greu de depistat fiind demonstrata.

ATENTIE SPIONAT Folosesti Telefonul

Telefoanele noastre au devenit obiecte fara de care nici nu ne mai plimbam prin casa, iar ceea ce multu nu stiu este ca ele pot fi folosite de catre alte persoane pentru ne spioneze si nu chiar asa cum va imaginati. Mai exact, metodele clasice de spionare si identificare a utilizatorilor de telefoane pot fi inlocuite de un sistem care este bazat doar pe glisari si atingeri ale ecranului, ceva ce nimeni nu credea ca e posibil pana in momentul de fata.

Un grup de cercetatori de la CSIRO Data61 din Australia au reusit sa descopere ca modul in care un utilizator interactioneaza cu ecranul telefonului prin atingeri si glisari poate fi folosit pentru a-l identifica, si spiona. O aplicatie speciala pentru Android a fost creata pentru a testa sistemul, ea dezvaluind faptul ca textele scrise pot dezvalui 73.7% din informatiile necesare identificarii unui utilizator, iar glisarile pot dezvalui doar 68.6% din datele necesare.

ATENTIE: Cum Poti fi SPIONAT cand Folosesti Telefonul

Cercetatorii spun ca daca ar combina datele privind glisarile, atingerile, si textele scrise de catre un utilizator pe ecranul telefonului, acestea ar furniza 98.5% din informatiile necesare pentru identificare, sau interactiuni. Partea si mai interesanta este ca acest sistem permite identificarea unui utilizator chiar daca foloseste terminale mobile diferite, totul avand la baza modul in care acesta interactioneaza cu aplicatiile in care este implementat acest sistem avansat de monitorizare pentru terminale mobile.

“While regular tracking tracks virtual identities such as online profiles, touch-based tracking has the potential to track and identify the actual (physical) person operating the device. It can distinguish and track multiple users accessing the same device.”

Partea cea mai proasta este ca mai toate aplicatiile analizeaza datele privind atingerile si glisarile facute de catre utilizatori, in vasta majoritate a cazurilor fara sa anunte oamenii ca acest lucru se intampla. In aceasta idee, cam orice dezvoltator poate spiona utilizatorii care-i folosesc aplicatiile si ii poate identifica inclusiv daca schimba terminalele, dar folosesc aceeasi aplicatie, asa ca nu trebuie sa fiti mirati daca sunteti identificati pe terminale multiple.