iPhone 9 si iPhone X Plus: PROBLEMELE de Productie

iPhone 9 si iPhone X Plus au probleme de productie destul de serioase, cantitatile disponibile pentru lansare putand fi limitate din aceasta cauza.

iPhone 9 iPhone X Plus PROBLEMELE Productie

iPhone 9 si iPhone X Plus sunt afectate de o problema de productie pentru procesoarele care urmeaza sa fie folosite de catre compania Apple, ele fiind fabricate de catre taiwanezii de la TSMC in aceasta perioada. Noile chip-uri A12, in care sunt incluse procesoarele pentru iPhone 9 si iPhone X Plus, au productia afectata de catre un virus care a infectat unele dintre fabricile TSMC, ele nefiind complet curatate nici macar pana astazi.

iPhone 9 si iPhone X Plus vor avea productia fectata, analistii spunand ca intr-o masura limitata, de catre aceste probleme de productie generate de catre virusul din fabricile TSMC, insa e greu de spus cat de “limitata” e problema. Vorbim despre multiple fabrici ale TSMC in care virusul a infectat calculataore folosite pentru productia procesoarelor pentru iPhone 9 si iPhone X Plus, ea fiind sistata pana cand calculataorele sunt complet curatate si repuse in functiune.

iPhone 9 si iPhone X Plus: PROBLEMELE de Productie

iPhone 9 si iPhone X Plus aveau pana vineri in plin proces de productie noul chip A12 cu procesoarele Apple, insa de vineri ea a fost oprita in multe fabrici din cauza virusului care le cam da batai de cap taiwanezilor. De ce nu au reusit ei sa deviruseze calculatoarele pana acum pentru a reincepe productia procesoarelor pentru iPhone 9 si iPhone X Plus nu se stie inca, dar teoretic ea ar trebui sa inceapa incursul acestei zile, sau cel tarziu abia pe maine.

“Mark Li, an analyst at Sanford C. Bernstein, said in a report on Sunday technology giant Apple was one of the impacted customers but a swift recovery in the fourth quarter should keep the impact minimal […] KGI Securities said in a report on Monday that while some of TSMC’s 12-inch wafer shipments will be delayed, the impact to the upcoming iPhone launch is limited because “the upstream supply chain usually prepares for these incidents and manufactures surplus chipsets during the initial ramp-up stage”.”

iPhone 9 si iPhone X Plus sunt programate pentru lansare in toamna acestui an, iar desi analistii spun ca un surplus de productie ar fi la baza evitarii unor probleme foarte mari cu fabricarea telefoanelor, nimeni nu stie ce se va intampla. E totusi destul de clar ca TSMC va incearca sa creasca substantial productia de procesoare pentru iPhone 9 si iPhone X Plus in saptamanile urmatoare, dar nu se stie daca va putea recupera ce s-a pierdut in cursul acesteor zile.