Un Virus a OPRIT Productia Procesoarelor pentru iPhone 9

Un virus pentru calculatoare a fost vinovat pentru oprirea productiei procesoarelor iPhone 9, iPhone 11 si iPhone X Plus in fabricile TSMC din Asia.

Virus OPRIT Productia Procesoarelor iPhone

Un virus care a infectat multe calculatoare din fabricile TSMC, principalul producator de procesoare pentru iPhone si iPad, a oprit productia in cateva fabrici ale taiwanezilor. Cei de la TSMC au recunoscut incidentul in cursul serii trecute, confirmand infectarea, si spunand ca aceasta nu este prima oara cand calculatoarele lor trec printr-o asemenea problema.

TSMC a confirmat faptul ca productia este oprita in unele fabrici pana astazi pentru a putea fi curatate calculatoarele de virusul, despre care nu se stie cum a ajuns in calculatoarele producatorului. Interesant este ca TSMC nu este de parere ca virusul a fost introdus in calculatoare de vreun hacker, asa ca e posibil sa se gandeasca la unul, sau mai multi angajati.

Un Virus a OPRIT Productia Procesoarelor pentru iPhone 9

TSMC spune ca gradul de infectare variaza de la o fabrica la alta, deci situatia nu este la fel de grava in fiecare dintre locatiile unde exista calculatoare infectate cu acest virus. Aceasta este prima oara cand un virus pentru calculatoare afecteaza atat de mult productia de procesoare pentru iPhone, asa ca problema va fi cel mai probabil rezolvata foarte rapid.

“TSMC has been attacked by viruses before, but this is the first time a virus attack has affected our production lines. Certain factories returned to normal in a short period of time, and we expect the others will return to normal in one day.”

TSMC a inceput inca de acum cateva luni productia de test pentru procesoare ce urmeaza sa ajunga in iPhone 9, iPhone 11 si iPhone X Plus, iar acum ea ar fi trebuit sa fie la capacitate maxima. In ciuda acestor probleme, e putin probabil ca lansarea telefoanelor sa fie afectata semnificativ de sistarea fabricarii procesoarelor, dar daca problema e de fapt mai grava, atunci orice e posibil.

5 COMENTARII