WhatsApp: Vorbeste de PROBLEMA PERICULOASA a Aplicatiei

WhatsApp a vorbit astazi despre problema periculoasa a aplicatiei pentru iPhone si Android, ea fiind obligata sa raspunda in urma unor dezvaluiri uimitoare.

WhatsApp PROBLEMA PERICULOASA Aplicatie

WhatsApp are o problema foarte periculoasa descoperita de catre un grup de cercetatori in securitate informatica, ei reusind sa exploateze o vulnerabilitate a aplicatiei pentru a face ceva ce parea imposibil. Ma exact, ieri v-am spus ca mesajele din aplicatia WhatsApp pot fi modificate de catre hackeri pentru a pacali oamenii, insa nu doar continutul mesajelor poate fi modificat de catre acestia, ci si numele de utilizator de la care sunt trimise mesajele respective.

WhatsApp are aceasta problema dezvaluita acum pentru a se trage un semna de alarma cu privire la securitatea precara pe care o ofera aplicatia pentru utilizatorii din lumea intreaga in momentul de fata. In fata acestor dezvaluiri, cei de la WhatsApp au raspuns spunand ca problema nu este la ei, si ca a lor sistem de criptare a mesajelor este prefect gandit pentru a proteja utilizatorii, spuntand ca tehnica e similra cu cea prin care pot fi falsificate si email-uri.

WhatsApp: Vorbeste de PROBLEMA PERICULOASA a Aplicatiei

WhatsApp a afirmat deasemenea ca tot ceea ce au descoperit cercetatorii in securitate informatica nu este o vulnerabilitate a aplicatiei sale, ci se datoreaza folosirii unei versiuni modificate a aplicatiei, dar in reteaua lor. Compania spune ca incearca sa identifice persoanele care folosesc versiuni modificate ale WhatsApp, insa pana le descopera, vulnerabilitatile de acest gen pot fi exploatate pentru a distribui stiri false, iar in unele cazuri ele pot duce inclusiv la crime.

“This claim has nothing to do with the security of end-to-end encryption, which ensures only the sender and recipient can read messages sent on WhatsApp. We ban accounts that attempt to modify WhatsApp to engage in spammy behavior and we are working with civil society in several countries to educate people about fake news and hoaxes.”

WhatsApp incearca sa sugereze faptul ca platforma sa este una sigura, insa descoperirea cercetatorilor confirma foarte clar faptul ca ea este vulnerabila in totalitate in fata celor care vor sa faca rau prin orice mijloace. WhatsApp nu va rezolva aceasta problema, asa ca distributia de informatii false va fi posibila in continuare, insa daca putem privi si o parte buna a lucrurilor, atunci aceasta este ca mesajele nu pot fi modificate decat daca vorbim despre cele citate.