WhatsApp: Anuntul IMPORTANT pentru iPhone si Android

WhatsApp a facut un anunt extrem de important pentru utilizatorii iPhone si Android, compania americana ajungand la disperare din cauza unei probleme majore.

WhatsApp Anuntul IMPORTANT iPhone Android

WhatsApp este intr-o situatie destul de delicata in momentul de fata, compania americana avand probleme foarte mari cu platforma pe care o are pentru iPhone si Android, asa ca a facut un anunt foarte important. Mai exact, pentru ca nu poate stapani fluxul constant de stiri false din cadrul aplicatiei, cei de la WhatsApp au anuntat ca vor crea o echipa speciala care va incerca sa mai reduca numarul de stiri false care sunt distribuite in mod constant prin platforma.

WhatsApp are o problema uriasa cu stirile false in India, acolo utilizatorii care folosesc aplicatiile pentru iPhone si Android fiind asaltati cu informatii mincinoase, care in unele cazuri au dus la linsarea unor persoane in plina strada. WhatsApp a facut o serie de schimbari pentru aplicatiile sale, care au avut impact la nivel global, insa asta nu a ajutat-o sa mai opreasca fluxul de stiri false din tara, asa ca acum va crea o echipa dedicata pentru aceasta problema.

WhatsApp: Anuntul IMPORTANT pentru iPhone si Android

WhatsApp cauta in India o persoana care sa conduca echipa ce urmeaza sa monitorizeze mesajele care sunt distribuite prin intermediul aplicatiei pentru a sti care trebuie sa dispara, si care vor ramane. WhatsApp nu prea are de ales, dupa ce autoritatile din India au amenintat-o ca daca nu isi rezolva problemele va avea platforma interzisa in tara, iar avand in vedere ca exista cateva sute de milioane de utilizatori acolo, compania americana vrea sa rezolve lucrurile.

“To support our users in India and continue our investment in the country, it’s our top priority to hire a local leader who can help us build a team on the ground. It’s why we’ve already made significant product changes to help slow the spread of misinformation and are working to educate people on how to spot fake news.”

WhatsApp a recurs la aceasta masura si pentru ca i s-a cerut sa furnizeze informatii privind utilizatorii suspiciosi, dar a refuzat sa faca asta din motive de securitate, asa ca a cam ajuns la finalul solutiilor pe care le putea aplica. In ciuda acestui lucru, e greu de spus cat succes va avea WhatsApp cu implementarea acestei masuri, dar ea va fi cu sigura extinsa si in alte zone de pe glob pentru aa impierica raspandirea nestingherita a stirilor false.