Android: Telefoane Vandute cu PROBLEME URIASE

Android poate fi exploatat de hackeri pe unele telefoane mobile vandute de catre producatori cu vulnerabilitati care genereaza probleme uriase de securitate.

Android Telefoane PROBLEME URIASE

Android este un sistem de operare cunoscut pentru faptul ca nu ofera cea mai buna protectie posibila pentru clienti, iar asta nu din vina Google, ci a producatorilor care insista sa modifice sistemul de operare. Aceste modificari facute de catre producatorii pentru telefoanele Android pe care le vand in lumea intreaga le permit hackerilor sa le exploateze in fel si chip, vulnerabilitatile fiind prezente in telefoanele vandute ca noi in diverse magazine de pe glob.

Android poate fi exploatat de catre hackerii care ataca anumite modele de telefoane de la ASUS, LG, Essential si ZTE, ei putand obtine chiar si control total asupra telefoanelelor utilizatorilor fara ca ei sa stie. Hackerii pot fie sa blocheze accesul la telefoane si sa ceara bani de la utilizatori pentru acces, sau poti accesa microfonul fara ca ei sa stie, unele exploit-uri necesitand instalarea unor aplicatii cu malware, in timp ce altele se folosesc de vulnerabiliati existente in Android.

Android: Telefoane Vandute cu PROBLEME URIASE

Android are aceste probleme descoperite de catre cercetatori finantiati de Homeland Security, ei dezvaluindu rezultatele cercetarii in cadrul conferintei Black Hat USA, care a avut loc saptamana aceasta. Vulnerabilitatile descoperite de catre cercetatori au la baza faptul ca Android este un sistem deschis, iar asta le permite hackerilor sa exploateze anumite functii pentru a obtine control neautorizat asupra telefoanelor utilizatorilor obisnuiti din lumea intreaga.

“Android smartphones from Asus, LG, Essential, and ZTE are the focus of a new analysis about firmware bugs introduced by manufacturers and carriers. A lot of the people in the supply chain want to be able to add their own applications, customize, add their own code. That increases the attack surface, and increases the probability of software error. They’re exposing the end user to exploits that the end user is not able to respond to.”

Android instalat pe telefoanele ASUS, Essential, LG si ZTE ar trebui sa vina fara probleme de securitate, producatorii confirmand ca au rezolvat unele dintre problemele raportate pana acum de catre cercetatori, altele ramanand exploatabile. Din pacate, problemele de acest gen sunt ceva “normal” pentru telefoanele Android, iar asta in conditiile in care unii producatori integreaza in mod voit software de spionare a utilizatorilor, sau software care afiseaza reclame in mod neautorizat in telefoanele clientilor din lumea intreaga.