Ecranele Smartphone-urilor Accelereaza Procesul de Orbire

Ecranele smartphone-urilor si a altor dispozitive electronice accelereaza procesul de orbire din cauza utilizarii neadecvate de catre oamenii din intreaga lume.

Ecranele Smartphone Accelereaza Procesul Orbire

Smartphone-urile s-au transformat in dispozitive electronice fara de care multi nu prea mai pot trai, insa un nou studiu face o legatura foarte clara intre accelerarea orbirii si ecranele dispozitivelor electronice, inclusiv smartphone-urile. Conform acestui studiu, lumina albastra emisa de catre ecranele dispozitivelor electronice poate genera crearea unei molecule toxice la nivelul retinei, aceasta cauzand o degenerare maculara, totul in cazul utilizarii indelungate si a expunerii la lumina albastra.

Ma axez pe smartphone-uri deoarece majoritatea dintre noi le folosim zilnic mult mai mult decat un calculator, sau un laptop, in majoritatea cazurilor, iar asta poate accelera procesul de orbire, unul care este incurabil. Ochii nu pot bloca lumina albastra care este emisa de catre ecranele dispozitivelor electronice, iar majoritatea celor care sunt afectati in momentul de fata au varste cuprinse intre 50 – 60 de ani, dar asta si pentru ca sunt expusi de mai putin timp la acest tip de lumina.

Ecranele Smartphone-urilor Accelereaza Procesul de Orbire

Lumina albastra emisa de catre ecranele dispozitivelor electronice poate distruge celulele fotosensibile de la nivelul retinei ochilor, acestea neputandu-se regenera, iar in cazul expunerii indelungate, se poate ajunge la orbire. Conform cercetatorilor, lumina albastra poate ucide multe tipuri de celule din corp, iar cei care au sistemele imunitare slabe sunt afectati cel mai usor de acest tip de lumina, care le afecteaza in mod permanent vederea, daca se expun pentru perioade indelungate la lumina albastra.

“Scientists say they have found how blue light from smartphones, laptops and other digital devices damages vision and can speed up blindness. Research by the University of Toledo in the US has revealed that prolonged exposure to blue light triggers poisonous molecules to be generated in the eye’s light-sensitive cells that can cause macular degeneration.”

Cercetatorii recomanda folosirea ochelarilor de soare care blocheaza razele UV si lumina albastra, atunci cand se afla in afara cladirilor si exista soare puternic in preajma lor, dar si evitarea folosirii dispozitivelor electronice aproape de ochi, cu lumina stinsa. Inainte sa va panicati foarte tare, trebuie sa tineti minte ca pericolul cel mai mare apare cand ecranele sunt tinute aproape de ochi, iar in jurul vostru nu exista lumina foarte multa, in aceste situatii fiind facut cel mai mare rau.