iOS vs Android: Motivele pentru care Oamenii SCHIMBA Platformele

iOS si Android au fiecare puncte forte, si puncte slabe, insa un studiu ne arata motivele in baza carora oamenii aleg sa renunte la o platforma, sau la cealalta.

iOS Android Motivele Oamenii SCHIMBA Platformele

iOS si Android sunt principalele sisteme de operare de pe planeta, ele fiind folosita in peste 99% dintre telefoanele vandute anual, si active in momentul de fata in intreaga lume, al doilea fiind in avantaj din punct de vedere al numarului de utilizatori. Pentru ca iOS si Android sunt atat de populare, si pentru ca exista atat de multe diferente, si discutii, intre ele, o publicatie americana a incercat sa afle de ce aleg oamenii sa paraseasca o platforma pentru cealalta.

Primul lucru care ii face pe utilizatorii iOS sa treaca la Android este experienta de utilizare de care au parte, acelasi lucru fiind valabil pentru cei ce parasesc Android pentru iOS, doar ca aici procentul este cu peste 50% mai mare decat in primul caz. O situatie similara, dar cu diferente procentuale mai mici sta la functii, mai multi lasand Android pentru iOS din cauza functiilor de care au parte de la Apple, ceea ce e cam paradoxal, avand in vedere ca iOS e un sistem inchis si mai limitat.

iOS vs Android: Motivele pentru care Oamenii SCHIMBA Platformele

iOS vs Android Iata DE CE Aleg Utilizatorii Cealalta Platforma 1

Cand vine vorba despre preturi, mai multi lasa in urma iOS pentru Android, decat viceversa, aici diferenta fiind una foarte mare, dar asta e normal, pentru ca Apple e lacomia si dincolo de asta nu pre gandeste. Mai multi utilizatori iOS trec la Android pentru ca au mai multe aplicatii acolo, iar in mod interesant, acelasi lucru e valabil si cand vine vorba despre tratamentul primit de la companie dupa achizitie, desi Apple e laudata de multi ca ofera cel mai bun sistem de garantie, si nu numai.

In ceea ce priveste actualizarile software, era normal sa vedem ca iOS e deasupra Android in materie de portari, iar asta pentru ca Google inca nu a reusit sa gaseasc o solutie pentru partenerii care refuza sa-si actualizeze produsele la timp. Acestea fiind spuse, acum aveti o idee privind motivele pentru care utilizatorii iOS trec la Android, si viceversa, experienta de utilizare contand cel mai mult, iar aici Apple castiga din plin, an, dupa an.