Android: ATENTIE, Malware PERICULOS Descoperit

Android are o atentionare foarte serioasa facuta astazi, deoarece un malware foarte periculos a fost descoperit pentru sistemul de operare al companiei Google.

Android Malware PERICULOS

Android este in centrul unui anunt extrem de important care vizeaza un malware foarte periculos care poate infecta telefoanele utilizatorilor si le poate controla, sau poate extrage o varietate de date. Triout este denumirea acestui nou malware pentru Android, el fiind descoperit de catre expertii in securitate informatica de la Bitdefender, ei oferind si cateva informatii foarte importante cu privire la pericolul la care se expun utilizatorii din lumea intreaga.

Android este vulnerabil in fata Triout pentru o varietate de telefoane mobile, insa aplicatia prin care s-a facut infectia initiala folosind Google Play a fost retrasa de catre compania Google, dar asta ar putea fi doar o masura temporara. Hackerii care au creat Triout inca au activ serverul prin care controleaza dispozitivele infectate, asa ca pot oricand sa lanseze noi aplicatii legitime in Google Play, prin care sa infecteze noi utilizatori inainte ca ele sa fie sterse de catre Google.

Android: ATENTIE, Malware PERICULOS Descoperit

Android poate fi infectat cu Triout astfel incat telefoanele utilizatorilor sa trimita la hackeri inregistrari ale apelurilor telefonice, lista de apeluri, toate SMS-urile primite/trimise, plus multe, multe alte informatii confidentiale. Desigur ca toate aceste informatii sunt trimise de catre Triout din Android catre hackeri fara ca victima sa stie ce se intampla, asa cum este situatia cu majoritatea tipurilor de malware de acest gen, iar singura protectie e o aplicatie antivirus preinstalata in telefon.

“Între timp, aplicaţia nu mai poate fi accesată din Google Play, dar centrul de comandă şi control al spyware-ului continuă să fie funcţional şi în prezent. Asta înseamnă că atacatorii testează continuu noi funcţionalităţi şi compatibilităţi cu diverse dispozitive, aşadar ei încă lucrează la varianta finală a acestei ameninţări, aceasta putând reapărea oricând într-o altă aplicaţie legitimă.”

Android este atacat de acasta data de catre rusi, Triout parand sa fi pornit din aceasta tara, iar majoritatea victimelor ar fi, deocamdata, din Israel, insa totul s-ar putea extinde si la alte tari de pe glob. Android este mai mereu tinta hackerilor din cauza faptului ca este un sistem de operare deschis, ale carui masuri de protectie pot fi exploatate, sau inlaturate complet, iar asta in ciuda faptului ca Google incearca sa-i intareasca securitatea in mod constant.