Cum te Spioneaza Hackerii prin Camere Web in Timpul Apelurilor Video

Iata cat de usor poti fi spionat de catre hackeri prin camera web a calculatorului atunci cand faci apeluri video cu orice fel de persoane.

Cum te Spioneaza Hackerii prin Camere Web in Timpul Apelurilor Video

Apelurile video ne ajuta sa vedem persoane care, de obicei, se afla la mare distanta de noi, insa separat de imaginile pe care le vad ele, camerele pot inregistrat mult mai multe informatii. Conform unor cercetatori in securitate informatica, o camera web plasata langa monitorul unui calculator, sau laptop, ii poate spune unui hacker exact ce vedem noi pe ecran.

Cercetatorii au descoperit ca prin camerele web poate fi inregistrat un sunet care e aproape imposibil de auzit de catre urechea umana, dar care e emis de ecranul LCD in timp ce actualizeaza imaginile. Microfoanele camerelor web pot percepe aceste sunete, si le pot transmite catre hackeri, care isi pot da seama la ce ne uitam noi pe ecran in timp ce facem apeluri video.

Cum te Spioneaza Hackerii prin Camere Web in Timpul Apelurilor Video

Synesthesia este denumirea metodei prin care pot fi spionati oamenii in timp ce fac apeluri video, iar microfoanele camerelor web nu sunt singurele care pot face asta. Un smartphone, un difuzor inteligent, sau chiar un microfon USB ieftin pot face acelasi lucru, iar folosind inteligenta artificiala poate fi dezvaluit tot ce vedem noi pe ecranul calculatorului.

“Security researchers have demonstrated a way to find out what’s being displayed on another person’s screen during a video call using only the audio from their webcam. The method, named Synesthesia, uses ‘coil whine’ – a barely audible sound emitted by an LCD monitor as it’s refreshed.”

Inteligenta artificiala creata de catre cercetatorii care au descoperit Synesthesia a reusit sa identifice cu o acuratete de 96.4% cele mai populare 10 website-uri din lume. Un sistem mai bine antrenat poate determina si ce parole introducem intr-un website, sau altul, asa ca vorbim despre un sistem foarte avansat de spionare, de care mai nimeni nu stie.