Apple Watch: Functia Foarte Asteptata e Pregatita de Apple

Apple Watch are o functie extrem de asteptata in proces de pregatire in cadrul Apple, compania americana dorind sa le ofere clientilor ceva ce asteapta de mult timp.

Apple Watch Functia Pregatita Apple

La scurt timp dupa lansarea primului model al Apple Watch, multi utilizatori ai smartwatch-ului au inceput sa-i ceara companiei Apple o functie care este necesara. Mai exact, vorbim despre o functie care sa afiseze in mod permanent pe ecranul Apple Watch informatii despre ora, si eventual despre notificari, ea fiind cunoscuta cu denumirea Always On.

Apple nu a dat pana acum de inteles ca ar putea integra o asemenea functie in Apple Watch, probabil pentru ca ar reduce autonomia bateriei, dar un brevet de inventie nou pare sa sugereze ca ea ar putea fi oferita. Apple descrie o metoda prin care aceasta functie ar putea fi integrata in Apple Watch, cel putin informatii despre ora putand fi afisate in acest mod.

Apple Watch: Functia Foarte Asteptata e Pregatita de Apple

Apple Watch isi aprinde ecranul cand mana este ridicata, dar atunci cand ea sta jos, e nevoie de interactiune cu ceasul pentru a vedea ora, ceva ce unii ar dori sa vada modificat. Apple a implementat acest sistem si pentru a evita probleme de burn-in pentru ecranul Apple Watch, dar pentru viitor ea descrie mai jos si o metoda prin care aceasta problema ar putea fi evitata.

“Organic light-emitting diode (OLED) displays–which are becoming a popular choice for computing device displays–can degrade in a non-uniform manner over their lifespans and lead to unwanted color/brightness artifacts. To address this concern, burn-in statistics–which record historical usage information associated with a given OLED display–can be used to artificially adjust the operation of the OLED display to substantially restore visual uniformity throughout its operation. Notably, such burn-in statistics can take the form of a high-resolution, multiple-channel image that consumes a considerable amount of storage space within the computing device in which the OLED display is included. For obvious reasons, this consumption can dissatisfy users as their overall expected amount of available storage space is reduced for seemingly unknown reasons. It is therefore desirable to store the burn-in statistics in a more efficient manner.”

Desigur ca pentru a oferi asa ceva in Apple Watch, compania Apple ar trebui sa modifice watchOS si sa implementeze ori o baterie mai mare, ori un procesor care sa consume mai putina energie. Nu stiu cati oameni ar fi dispusi sa renunte la autonomia bateriei Apple Watch in favoarea unui Always On Display, dar e destul de clar ca Apple va oferi functia la un moment dat.