Aplicatiile din Mac App Store FURA Datele Utilizatorilor

Aplicatii din Mac App Store au fost confirmate ca fiind create pentru a fura datele utilizatorilor care le instaleaza in calculatoarele proprii.

mac malware appstore

Mac App Store este magazinul de aplicatii prin care sunt vandute aplicatii pentru Mac-uri dupa o verificare facuta de catre Apple pentru certificarea faptului ca ele nu ne vor face rau. Ei bine, aceasta verificare este egala cu zero, deoarece weekend-ul acesta am descoperit ca aplicatii din Mac App Store fura datele utilizatorilor fara ca ei sa stie acest lucru.

Adware Doctor, o aplicatie care era pe locul 4 in topul celor mai cumparate din SUA, a fost analizata si s-a descoperit ca fura datele de la utilizatori si le trimitea catre un server din China. Aplicatia avea in descriere ca functionalitate mentionata curatarea Mac-ului de malware, insa in realitate incarca istoricul de navigare din Google Chrome, Firefox, si Safari, si il incarca in servere din China.

Aplicatiile din Mac App Store FURA Datele Utilizatorilor

In urma sa, alte aplicatii dezvoltate de catre o companie numita Trend Micro, Inc. au fost confirmate ca facand exact acelasi lucru, desi datele nu ajungeau in China, ci altundeva. Si in aceasta situatie era furat istoricul de navigare al utilizatorilor, fara ca ei sa stie, aplicatiile cerand acces la directorul principal de informatii din Mac-uri, aparent in alte scopuri.

“The app is currently listed on Apple’s Mac App Store as the company’s fourth-highest “Top Paid” software programs, behind Final Cut Pro, Magnet and Logic Pro X. It is also the store’s No. 1 paid utility. The app currently costs $4.99, is validly signed by Apple, and its listing on the Mac App Store is accompanied a majority of lavishly positive [likely fake] five-star reviews. Adware Doctor promotes its app as preventing “malware and malicious files from infecting your Mac.””

Apple a eliminat rapid aceste aplicatii din Mac App Store, asa cum e normal, insa oare cate alte aplicatii similare din magazin fura datele oamenilor fara ca ei sa stie ? Cei de la Apple ar fi trebuit sa detecteze aceasta problema inainte ca aplicatiile sa fie publicate, insa din pacate acest lucru nu s-a intamplat, si nici nu  se va intampla in viitor, din pacate pentru noi.