Google Chrome: DARK MODE CONFIRMAT in mod OFICIAL

Google Chrome are in sfarsit confirmata in mod oficial implementarea unui dark mode pentru utilizatori, iata cand il va lansa compania Google pentru toata lumea.

Google Chrome dark mode oficial

Google Chrome va avea dark mode, implementarea acestei teme intunecate fiind confirmata in mod oficial de codul descoperit in cadrul browserului pe care compania Google il testeaza in momentul de fata. Google Chrome are aceasta functie asteptata de catre foarte multi oameni de foarte multa vreme, iar compania Google a confirmat in mod oficial ca o va implementa, nu doar prin codul sursa al browserului, ci si prin angajatii care dezvolta functionalitatea.

Google Chrome va avea intai un dark mode implementat in macOS Mojave, urmatoarea versiune majora a sistemului de operare pentru Mac-uri, compania Apple pregatind-o pentru lansare in cursul zilei de luni, 24 septembrie. Una dintre cele mai mari schimbari implementate de catre compania Apple in macOS Mojave este un dark mode pentru intreaga interfata, iar Google Chrome va avea implementata deasemenea acesta schimbare pentru utilizatorii sai.

Google Chrome: DARK MODE CONFIRMAT in mod OFICIAL

Google Chrome are implementat un dark mode de catre compania Google deoarece Apple ofera un set special de API-uri care permit oferirea acestei schimbari, cei de la Google oferind doar suport pentru utilizatori. Google Chrome are testat acest dark mode inca de acum cateva luni cu diversi beta testeri, iar conform informatiilor existente in momentul de fata, se pare ca versiunea 71 a browserului ar urma sa aduca dark mode, ea fiind pregatita pentru lansare undeva prin noiembrie.

“macOS 10.14 introduced “dark mode”, which swaps the system color palette to a dark scheme. Chrome doesn’t currently support this. We need to: 1) Figure out how dark mode should look in the Refresh look 2) Implement it.”

Google Chrome are deja un dark mode disponibil pentru modul Incognito, asa ca integrarea sa pentru intreaga interfata, ar putea genera confuzie in randul unor utilizatori, care nu stiu exact ce folosesc atunci cand navigheaza pe internet. In ciuda acestui lucru, intentia celor de la Google de a implementa un dark mode pentru utilizatorii macOS este una foarte laudabila, dar Google Chrome va avea aceasta tema intunecata disponibila doar pentru cei care vor avea instalat deja macOS Mojave.