Adevaratul Motiv pentru care iPhone XR e Lansat TARZIU

iPhone XR este lansat mai tarziu decat iPhone XS si XS Max de catre compania Apple, iar adevaratul motiv pentru aceasta amanare iese abia acum la iveala.

iphone xr lansat apple

iPhone XR este lansat de catre compania Apple cu o luna mai tarziu decat seria iPhone XS si iPhone XS Max, care poate fi precomandata de aici, iar cei de la Apple n-au oferit vreo explicatie clara privind aceasta decizie. Diverse teorii au spus ca seria iPhone XR are probleme de productie, si ca Apple nu a putut lansa toate telefoanele in acelasi timp pentru ca ecranele LCD sunt mai greu de fabricat, insa realitatea pare sa fie cu totul alta.

iPhone XR este lansat cu o luna mai tarziu decat seria iPhone XS deoarece in caz contrar, majoritatea oamenilor ar fi ignorat cu desvarsire telefoanele mai scumpe, si s-ar fi orientat catre modelul mult mai ieftin. iPhone XR este cu 300 de euro mai ieftin decat iPhone XS, insa vine si cu ceva mai putine functii, dar diferentele nu sunt atat de mari incat pretul mai mare sa merite platit, cel putin conform multora dintre cei care au vazut noile modele de telefoane.

Adevaratul Motiv pentru care iPhone XR e Lansat TARZIU

iPhone XR pare sa aiba aceasta teorie confirmata inclusiv de catre angajati ai companiei Apple, care ar fi luat parte la discutiile avute in legatura cu lansarea tuturor celor trei noi modele de telefoane. Este pe de alta parte si logic de inteles de ce iPhone XR ar fi lansat mai tarziu pentru a nu afecta vanzarile seriei iPhone XS, decizia in sine fiind una foarte inteligenta, mai ales ca analistii abia asteapta sa atace Apple pentru o scadere a vanzarilor telefoanelor sale.

“It’s sort of a Dutch auction. The people who are most committed will pay to get early access. Then you get to the people who are making a choice and may settle for the $750 phone. This could become the new normal.”

iPhone XR aduce si un al doilea dezavantaj pentru Apple, profit mai mic la vanzare, si o scadere a pretului mediu de vanzare al iPhone la nivelul intregilor vanzari generate de catre serie, deci e usor de inteles de ce lansarea nu e grabita. Totusi, va fi extrem de interesant de vazut in ce masura iPhone XR se va ridica la nivelul asteptarilor analistilor, si daca oamenii vor cumpara intr-adevar noul model de telefon in cantitati atat de mari precum se asteapta.

15 COMENTARII

  1. iPhone XR nu este inca autorizat.
    Verifica apple com inainte de a emite o parere sau a oferi informatii. Cu toate acestea, sunt de parere ca si teoria ta e posibila
    “iPhone XR has not been authorized as required by the rules of the Federal Communications Commission. iPhone XR is not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorization is obtained.”

  2. Ia uite-l si pe ăsta: “și la ceilalți cum este…? Samsung nu are marketing?”
    Cât de limitat sa fii ca sa pui problema așa ?

  3. XR este pentru ochelaristi, ca mine:)
    Oricum nu vad 4k. Cu 300€ mai bine schimb ochelarii anul asta. Glumesc,
    se vor vinde ca painea calda. Cei care nu vor sa plateasca 1000€ pe un telefon il vor lua pe xr cu 300€ la abonament. Este totusi iPhone si nu un android :))

  4. iPhone XR nu este inca autorizat.
    Verifica apple com inainte de a emite o parere sau a oferi informatii. Cu toate acestea, sunt de parere ca si teoria ta e posibila
    “iPhone XR has not been authorized as required by the rules of the Federal Communications Commission. iPhone XR is not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorization is obtained.”

  5. Ar fi meritat acei 750$ dacă avea măcar FHD ecranul! Apple a putut sa bage un LCD de 1080p in 5.5″ in 2014 și după 4 ani de “evoluție” scoate un 6.1″ de 750p? Și ii mai și zice pompos liquid retina! Din păcate nu poți sa vezi pe YouTube un clip in full hd pe el,ce sa mai vorbim de 2K sau eu știu 4K. Cât de fan Apple sa fiu dar acest XR e o bătaie de joc la pretul acesta. Mai bine îmi cumpăr un X folosit de banii aia,și cred ca așa vor face mulți.

  6. Era mai mult decât evident, e și la mintea cocosului :
    1. Ecranele sunt de la LG, iar LG are linii mari de producție LCD, ar fi fost și culmea sa rămână în pana (LG e partener vechi Apple pt ecranele LCD, adică LG își asigura nr de ecrane și nu are pt Apple? Nu )
    2. Apple investește în LG pt display uri LCD
    3. Deci știi ca ai vânzări mari la iPhone + dacă bagi și preț mic + motivele de mai sus
    Trageți concluziile, chestiile invocate mai mereu sunt expirate

  7. Nu are nici o importanta ce te intereseaza pe tine si ce “stii” tu despre Android. Si nimeni nu a vorbit despre Android aici.
    Asa ca vezi-ti de treaba pana nu iei report. zaone a cerut ca discutiile sa fie “on topic”.

  8. Corect, la acești bani sa bagi HD+ e jale pt 2018, nu ar fi fost bai Full HD +….probabil au mizat pe diagonala mare a ecranului (6.1 inch) și prețul mai scăzut
    Nu e vb ca are un nume pompos pt ecran (liquid retina) , e vb ca se lauda ca este cel mai avansat LCD din industrie și dacă e sa raportam la LCD ul din industrie acest “liquid retina” Apple e fix apa de ploaie în comparație cu Quantum Dot (Qled)
    Se vede ca sunt lacomi rău și fac pe tot posibil sa bage modelele scumpe în fata pe cât posibil, nelăsând nici măcar optiunea de a achiziționa XR, utilizatorilor care vor numai iphone