Adevaratul Motiv pentru care iPhone XR e Lansat TARZIU

iPhone XR este lansat mai tarziu decat iPhone XS si XS Max de catre compania Apple, iar adevaratul motiv pentru aceasta amanare iese abia acum la iveala.

15

iphone xr lansat apple

iPhone XR este lansat de catre compania Apple cu o luna mai tarziu decat seria iPhone XS si iPhone XS Max, care poate fi precomandata de aici, iar cei de la Apple n-au oferit vreo explicatie clara privind aceasta decizie. Diverse teorii au spus ca seria iPhone XR are probleme de productie, si ca Apple nu a putut lansa toate telefoanele in acelasi timp pentru ca ecranele LCD sunt mai greu de fabricat, insa realitatea pare sa fie cu totul alta.

iPhone XR este lansat cu o luna mai tarziu decat seria iPhone XS deoarece in caz contrar, majoritatea oamenilor ar fi ignorat cu desvarsire telefoanele mai scumpe, si s-ar fi orientat catre modelul mult mai ieftin. iPhone XR este cu 300 de euro mai ieftin decat iPhone XS, insa vine si cu ceva mai putine functii, dar diferentele nu sunt atat de mari incat pretul mai mare sa merite platit, cel putin conform multora dintre cei care au vazut noile modele de telefoane.

Adevaratul Motiv pentru care iPhone XR e Lansat TARZIU

iPhone XR pare sa aiba aceasta teorie confirmata inclusiv de catre angajati ai companiei Apple, care ar fi luat parte la discutiile avute in legatura cu lansarea tuturor celor trei noi modele de telefoane. Este pe de alta parte si logic de inteles de ce iPhone XR ar fi lansat mai tarziu pentru a nu afecta vanzarile seriei iPhone XS, decizia in sine fiind una foarte inteligenta, mai ales ca analistii abia asteapta sa atace Apple pentru o scadere a vanzarilor telefoanelor sale.

“It’s sort of a Dutch auction. The people who are most committed will pay to get early access. Then you get to the people who are making a choice and may settle for the $750 phone. This could become the new normal.”

iPhone XR aduce si un al doilea dezavantaj pentru Apple, profit mai mic la vanzare, si o scadere a pretului mediu de vanzare al iPhone la nivelul intregilor vanzari generate de catre serie, deci e usor de inteles de ce lansarea nu e grabita. Totusi, va fi extrem de interesant de vazut in ce masura iPhone XR se va ridica la nivelul asteptarilor analistilor, si daca oamenii vor cumpara intr-adevar noul model de telefon in cantitati atat de mari precum se asteapta.