iPhone XS Max vs Samsung GALAXY Note 9: CAMERELE Comparate

Samsung GALAXY Note 9 si iPhone XS Max apar intr-o comparatie foarte interesanta a camerelor, care ne arata cat de mult a evoluat telefonul companiei Apple.

Samsung GALAXY Note 9 camera iphone xs

Samsung GALAXY Note 9 si iPhone XS Max apar intr-o comparatie foarte interesanta care pune fata in fata camerele celor doua telefoane mobile, ambele avand senzori de imagine surprinzator de buni. Samsung GALAXY Note 9 are o camera duala in care regasim senzori de imagine de 12 megapixeli, primul avand deschidere variabila f/1.5 – 2.4, distanta focala de 26mm, cu 1/2.55″ si 1.4µm, al doilea avand f/2.4, distanta focala de 52mm, cu 1/3.4″ si 1.µm.

Samsung GALAXY Note 9 are sun avantaj fata de iPhone XS Max, care are o camera duala cu senzori de 12 megapixe, unul cu f/1.8, distanta focala 28mm, cu 1/2.55″ si 1.4µm, celalalt avand deschidere f/2.4, distanta focala 52mm, cu 1/3.4″ si 1.0µm. Practic, doar deschiderea variabila este un avantaj pentru Samsung GALAXY Note 9, iar asta deoarece iPhone XS Max are senzori de imagine identici, in rest, dar se pare ca inregistreaza poze mult mai bune pentru utilizatori.

iPhone XS Max vs Samsung GALAXY Note 9: CAMERELE Comparate

Samsung GALAXY Note 9 are poze mai intunecate si mai decolorate in testul de mai sus, iPhone XS Max facand poze mult mai naturale, care au culori mult mai apropiate de cele reale, cel putin din ceea ce vedem. Diferentele sunt foarte mari intre Samsung GALAXY Note 9 si iPhone XS Max, iar asta e destul de surprinzator, functia Smart HDR integrata de catre compania Apple parand sa ofere si o raza dinamica mai buna pentru pozele inregistrate.

Samsung GALAXY Note 9 pare sa se descurce si ceva mai prost pentru pozele facute cu efectul portret, iPhone XS Max parand sa aplice efectul bokeh ceva mai bine pentru fundalul pozelor, cel putin din ceea ce este prezentat. In ceea ce priveste pozele facute noaptea, Samsung GALAXY Note 9 se descurca mai bine, avand poze mai luminoase, cu culori mai vibrante, asa ca in aceasta parte a testului cred ca telefonul Apple este intrecut.

Samsung GALAXY Note 9 se descurca ceva mai rau decat iPhone XS Max si pe partea de inregistrare video, culorile parand sa nu fie la fel de naturale, dar in final totul depinde de preferintele fiecaruia. Ajungem si la selfie-uri, unde Samsung GALAXY Note 9 are poze mai spalacite decat iPhone XS Max, fara prea multa culoare pentru fata subiectului, in timpul zilei, dar pe timp de noapte se descurca mult mai bine.