Google Plateste o Suma URIASA Companiei Apple pentru iOS

Google ii plateste o suma uriasa companiei Apple pentru iOS, costurile crescand substantial pentru cei din Mountain View incepand cu anul 2018, si vor creste si in 2019.

google plata apple ios

Google plateste o suma uriasa catre compania Apple din cauza iOS, aceasta practica datand de acum cativa ani, si nu se va opri prea curand, deoarece Google are nevoie de ceea ce ii ofera cei din Cupertino. Mai exact, Google plateste nu mai putin de 9 miliarde de dolari anual pentru a avea Google Search ca motor de cautare predefinit pentru browserul Safari din iPhone, iPad, si iPod Touch, suma in sine fiind una extrem de mare.

Google a inceput acum cativa ani cu 1 miliard de dolari platiti anual catre Apple pentru a avea motorul de cautare drept cel predefinit al Safari din iOS, insa suma a crescut pana la 9 miliarde de dolari. Baza de iDevice-uri active la nivel global a generat cresterea constanta a acestei sume, iar avand in vedere numarul de unitati active acum, cei de la Google platesc undeva intre 7 – 10 dolari per dispozitiv pentru a avea motorul de cautare setat ca predefinit.

Google Plateste o Suma URIASA Companiei Apple pentru iOS

Google ar putea plati nu mai putin de 12 miliarde de dolari catre Apple in 2019 pentru ca motorul de cautare sa ramana cel predefinit in cadrul sistemului de operare, suma in sine fiind extrem de mare. Totusi, Google nu ar plati o suma atat de mare daca nu ar si genera foarte multi bani de pe urma traficului trimis de catre Safari, deci e de asteptat ca profiul celor din Mountain View sa fie de macar 50% – 100%, altfel intelegerea probabil n-ar fi fost incheiata.

“Google plătește Apple astfel încât să rămână motorul de căutare prestabilit în browser-ul Safari al iPhone-ului. Google ar putea plăti Apple 9 miliarde dolari în 2018 și 12 miliarde dolari în 2019, potrivit estimării Goldman Sachs. Goldman a menționat, de asemenea, că Google a declarat anul trecut că a renegociat termenii TAC, unii banuind ca Apple si-a crescut preturile.”

Google atrage din iOS o foarte mare parte din traficul generat anual de catre motorul sau de cautare, dar si o foarte mare parte din veniturile pe care compania le inregistreaza pentru serviciile sale. La un moment dat unii analisti spuneau ca iDevice-urile genereaza mai multi bani pentru Google decat terminalele Android, ceea ce ar putea fi adevarat, insa deocamdata nu exista detalii foarte clare care sa sustina aceste afirmatii ale analistilor.

3 COMENTARII