RO-ALERT: Iata De ce NU MERGE si pe iPhone

RO-ALERT nu merge pe iPhone, fie ca esti pe Orange, Vodafone, Telekom, sau Digi, iar in acest articol afli care este cauza acestei sitautii si ce se va intampla.

RO-ALERT iphone nu merge

RO-ALERT este sistemul national de avertizare in caz de urgenta, iar desi el este extrem de util si poate salva foarte multe vieti, din pacate pe iPhone nu merge, fie ca sunteti pe Orange, Vodafone, Telekom, Digi. RO-ALERT a fost gandit pentru a functiona prin Cell Broadcast pe telefoane mobile, adica trimite mesaje de avertizare care nu vin prin SMS, ci printr-un sistem separat, ele fiind afisate pe ecranele telefoanelor ca o notificare normala, dar cu un sunet de alerta special, si nu dispar pana nu le inchizi manual.

RO-ALERT nu este deocamdata capabil sa trimita mesaje de tip Cell Broadcast pe telefoanele iPhone deoarece Apple nu a implementat in iOS suportul necesar pentru ca aceasta tehnologie sa fie folosita in Romania. Apple are o pagina speciala in care vorbeste despre alertele de urgenta, si guvernamentale, precum cele trimise de catre RO-ALERT, insa desi SUA, si alte tari, au suport pentru acest tip de alerte, in Romania el deocamdata nu a fost implementat.

RO-ALERT: Iata De ce NU MERGE si pe iPhone

RO-ALERT va functiona si pe telefoanele iPhone din momentul in care compania Apple va implementa in iOS datele necesare pentru ca sistemul din Romania sa trimita prin Cell Broadcast mesajele de avertizare. Din pacate, pana in momentul de fata nu a fost facut vreun anunt cu privire la posibila implementare a RO-ALERT pentru telefoanele iPhone in Romania, asa ca e greu de spus cat va mai trebui sa asteptam pana cand vom putea primi si noi mesajele.

RO-ALERT va avea in meniul de notificari al iOS o setare care va permite dezactivarea completa a primirii mesajelor, daca autoriatile vor permite acest lucru, cei de la Apple spunand ca in unele tari primirea ar putea fi obligatorie. Acestea fiind spuse, RO-ALERT nu functioneaza pe iPhone pentru ca Apple nu a implementat suport pentru sistemul din Romania, si in aceeasi masura nu se stie cand ar putea fi oferit suport pentru telefoanele noastre.

RO-ALERT nu functioneaza pe iPhone, insa aplicatia DSU din App Store va trimite alerte de urgenta care ajung si prin acelasi sistem al IGSU.