RO-ALERT face loc pentru Miercurea Alarmelor

RO-ALERT face astazi loc pentru exercitiul Miercurea Alarmelor, care se va desfasura pe intreg teritoriul Romaniei in aceasta dimineata, iata ce se va intampla.

RO-ALERT Miercurea Alarmelor

RO-ALERT a fost testat constant in ultimele saptamani pentru romanii care folosesc Orange, Vodafone, Telekom, Digi in ideea de a verifica daca sistemul functioneaza cum trebuie si trimite in mod corect alertele. Astazi testele pentru RO-ALERT vor fi probabil oprite, daca nu s-a intamplat asta deja, deoarece are loc exercitiul lunar numit Miercurea Alarmelor, incepand cu ora 10:00 urmand a fi testate alarmele aeriene in toate orasele din Romania unde sunt amplasate.

RO-ALERT a fost gandit ca un sistem de avertizare pentru telefoane mobile prin Cell Broadcast si notificari push, insa Miercurea Alarmelor are rolul de a testa sistemele fizice care emit sunete de avertizare in fiecare oras din Romania. Spre deosebire de RO-ALERT, aceste alarme ar trebui sa fie auzite de catre toata lumea, indiferent daca are telefon mobil, sau nu, insa ele nu au cum sa ofere la fel de multe informatii precum o notificare in care exista text cu explicatii.

RO-ALERT face loc pentru Miercurea Alarmelor

RO-ALERT Miercurea Alarmelor 1

RO-ALERT iti trimite o alerta cu un sunet foarte puternic si greu de confundat, insa alarmele aeriene vor emite cate 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele, si cu siguranta ati auzit pana acum macar o data aceste alarme. RO-ALERT avertizeaza in legatura cu o varietate de situatii de urgenta, insa alarmele aeriene avertizeaza doar impotriva unui atac aerian in zona in care va aflati, iar mai sus aveti instructiunile IGSU pentru ceea ce ar trebui sa faceti daca le auziti.

RO-ALERT nu are pana acum furnizate informatii de la IGSU privind succesul, sau insuccesul testarii la nivel national, insa judecand dupa cat de mult s-a plans lumea, e destul de clar ca multi au primit mesajele. Daca alarmele aeriene le veti auzi oricum, RO-ALERT transmite mesaje Cell Broadcast doar pe telefoanele Android, in timp ce pe restul veti primi notificari push daca aveti instalata aplicatia DSU a autoritatilor din Romania.

3 COMENTARII