Huawei ATACA Apple si Samsung, ANUNTUL UIMITOR

Huawei a facut in cursul noptii trecute un anunt complet neasteptat impotriva celor de la Apple si Samsung, iata ce planuri complet neasteptate au chinezii.

huawei masini audi

Huawei a facut noaptea trecuta un anunt uimitor impreuna cu cei de la Audi, chinezii pornind un nou plan prin care ataca Apple si Samsung, insa nu pe piata smartphone-urilor, ci pe piata automobilelor. Huawei si Audi au anuntat un plan care are menirea de a aduce in China masini complet autonome, totul multumita inteligentei artificiale pe care chinezii au dezvoltat-o pentru propriile smartphone-uri, asa cum au anuntat ca fac Apple si Samsung de ceva vreme.

Huawei a prezentat saptamana aceasta un Audi Q7 echipat cu tehnologia sa pentru ghidare autonoma, conferinta Connect 2018 fiind momentul in care chinezii au dezvaluit pentru prima oara ceea ce pregatesc. Cei de la Huawei au montat pe acel Audi Q7 o serie de chip-uri pentru inteligenta artificiala, multe camere, cativa senzori LIDAR, plus o unitate centrala care prelua toate informatiile si ajuta masina sa navigheze singura pe aproape orice fel de strada.

Huawei ATACA Apple si Samsung cu un ANUNT UIMITOR

Huawei colaboreaza cu Audi pentru ca guvernul chinez obliga producatorii de automobile sa aleaga un partener local pentru a putea dezvolta tehnologii pentru navigare ghidata in tara, iar desi majoritatea aleg Baidu, Audi a mers pe o alta cale. Audi si Huawei colaboreaza inca din septembrie pentru a dezvolta o masina care se ghideaza autonom pe strazile din tara, iar in 2019 germanii vor deschide inclusiv un centru de cercetare si dezvoltare la nivel local.

“At HUAWEI CONNECT 2018, today Huawei and Audi show their future plans of a cooperation in the field of intelligent connected vehicles (ICV), featuring the new Audi Q7 as a demonstration of this state-of-the-art technology. Executive Vice President of Audi China R&D Saad Metz commented on the German automobile manufacturer’s plans that “we evaluate a joint development of highly automated driving functions and future oriented vehicle-2-infrastructure communications.”

Huawei a demonstrat ca poate echipa o masina cu software pentru ghidare autonoma si acesta poate functiona destul de bine intr-un mediu controlat, asa ca ramane de vazut ce se va intampla cand testele ajung pe drumurile publice. Huawei intra destul de tarziu in lupta pentru dezvoltarea de sisteme pentru ghidare autonoma, Apple si Samsung avand programe de acest gen de acum cativa ani, insa asta arata ca interesul chinezilor se indreapta si spre aceste domenii.