Iata CAT TIMP Petrec ZILNIC Oamenii pe Smartphone

Oamenii petrec foarte mult timp zilnic folosindu-si smartphone-urile, iar un nou studiu ne arata exact pentru ce perioada uita utilizatorii de lumea inconjuratoare.

timp smarthphone 359574

Smartphone-urile au devenit obiecte fara de care foarte multi dintre noi nu mai putem trai, aceste obiecte fiind o parte integrata a vietilor noastre multumita functiilor pe care ni le ofera in viata de zi cu zi. Conform unui nou studiu publicat recent, aproape jumatate dintre utilizatorii de smartphone-uri petrec macar 5 ore zilnic folosind acest tip de dispozitive electronice, durata fiind una foarte lunga, iar asta pentru ca aceste produse inlocuiesc PC-urile, pentru multi.

47% dintre utilizatorii de smartphone-uri petrec minim 5 ore zilnic folosind aceste dispozitive mobile, in timp ce 29% petrec zilnic intre 3 si 5 ore, 20% intre 1 si 3 ore, iar doar 4% mai putin de o ora. Procentele arata ca doua treimi dintre cei care au un smartphone il petrec minim 3 ore din viata folosindu-l zilnic, iar aceasta perioada de timp este una foarte lunga pentru a fi concentrati doar la un singur dispozitiv electronic, uneori ignorand restul lumii.

timp smarthphone 359574 1

Iata CAT TIMP Petrec ZILNIC Oamenii pe Smartphone

timp smarthphone 359574 2

In ceea ce priveste utilizarea efectiva a smartphone-urilor, majoritatea oamenilor folosesc terminalele mobile pentru navigare pe internet si jocuri, adica exact aceleasi lucru ca acum 2 – 3 ani, semn ca nimic nu se schimba usor. Vorbitul la telefon si trimiterea de mesaje ocpa mai putin timp decat primele doua activitati, iar asta desi exista foarte multi utilizatori ai platformelor de socializare, si functionalitatea principala a unui telefon este de a vorbi cu alte persoane prin apeluri telefonice.

timp smarthphone 359574 3

In final aflam si cat de des isi schimba oamenii telefoanele, iar dupa cum puteti vedea, mexicanii sunt cei care le inlocuiesc cel mai des, in Thailanda si Arabia Saudita fiind oameni la fel de dornici sa aiba tot ce e mai nou. Europenii isi schimba telefoanele aproape o data la doi ani, si japonezii la putin peste 2 ani, insa media globala pentru inlocuirea smartphone-urilor este de doar 21 de luni, iar asa se explica de telefoanele nu mai rezista la fel de mult in timp.