Google Chrome: Versiunea 70 vine cu MULTE NOUTATI

Google Chrome a fost actualizat la versiunea 70 noaptea trecuta pe calculatoare si telefoane, compania americana implementand multe noutati pentru utilizatori.

google chrome 70 update 359614

Google Chrome a avut parte de o actualizare majora noaptea trecuta, versiunea 70 a browserului fiind lansata pe toate platformele pe care el este oferit, adica inclusiv pe iPhone, sau Android. Prima mare schimbare mare a Google Chrome in versiunea 70 este afisarea unei poze de profil, langa bara de adresa, pentru contul Google in care este logat utilizatorul, astfel ca oamenii vor sti daca sunt logati in vreun cont, apasarea iconitei afisand si daca sunt transmise date spre serverele companiei.

Google Chrome are deasemenea o noua optiune numita Allow Chrome sign-in, aceasta permitand logarea in serviciile online ale celor de la Google fara a fi logati inclusiv in browserul celor din Mountain View. Separat de asta, Google Chrome vine cu noi alerte pentru website-urile care nu sunt protejate cu un certificat HTTPS, o animatie fiind rulata in bara de adresa pentru a ne atrag atentia cand introducem datele noastre in website-uri care nu sunt protejate corespunzator.

google chrome 70 update 359614 1

Google Chrome: Versiunea 70 vine cu MULTE NOUTATI

Google Chrome are deasemenea implementata o schimbare care scoate browserul din modul full screen in momentul in care este afisata o fereastra pentru introducerea de texte, astfel incat oamenii sa nu-si introduca datele in website-uri necunoscute. Separat de asta, Google Chrome are in sfarsit implementat suport pentru Touch ID pe Mac-uri, astfel ca utilizatorii vor trebui doar sa-si scaneze amprenta pentru a se loga in website-urile cu suport pentru aceasta functie.

google chrome 70 update 359614 2

Google Chrome are implementat deasemenea suport pentru aplicatiile web progresive in Windows, deci acestea vor putea fi folosite in locul celor native pentru a accesa orice fel de website, inclusiv cele cu serviciile Google. Ultima noutate notabila este implementarea suportului pentru standardul AV1, care va reduce substantial consumul de resurse, si de trafic de internet, atunci cand sunt redate clipuri video, insa deocamdata cei de la YouTube n-au implementat suport pentru el.