Lampix: Romanii care pot Transforma Orice Suprafata Intr-una inteligenta

Lampix este un proiect romanesc dezvoltat la Brasov, care ne arata cum poate fi tranformata orice suprafata intr-una inteligenta, ca in filmele SF.

 

Lampix suprafata inteligenta

Lampix este un proiect initiat de catre un start-up din Brasov, iar el a dat nastere unui proiector care poate transforma orice suprafata intr-una inteligenta folosind realitate augmentata, si inteligenta artificiala. Mai jos aveti un reportaj facut pentru prezentarea Lampix, iar ceea ce vedeti acolo pare scos dintr-un film SF, sau din ceea ce am vazut prin Silicon Valley.

Practic, dispozitivul inteligent creat prin proiectul Lampis poate proiecta informatii pe orice fel de suprafata din fata utilizatorului folosind realitate augmentata, dar nu se limiteaza la atat. Cei de la Lampix spun ca software-ul lor este atat de inteligent incat poate sa detecteze obiectele plasate in fata proiectorului, iar in cazul documentelor poate inclusiv sa le copieze pe acestea in calculatoare.

Lampix: Romanii care pot Transforma Orice Suprafata Intr-una inteligenta

Lampix poate afisa pe un birou, de exemplu, inclusiv notificari primite pe telefoanele noastre, sau diverse alte interfete pentru a controla diverse servicii pe care le folosim. Lampix a fost initiat in cursul anului 2014 in Brasov, iar in acesti 4 ani a evoluat in ceea ce vedeti in clipul video de mai sus, ingeniozitatea romaneasca transformand in realitate un proiect SF in realitate.

Lampix este o noua dovada a faptului ca atunci cand iti pui cu adevarat “mintea la contributie”, poate iesi orice, inclusiv in Romania, fara a fi nevoit sa parasesti tara. Desi proiectul celor de la Lampix este unul inovator, va fi interesant de vazut in ce masura va putea fi el vandut catre companii, in special cele din Romania, unde nu toata lumea e deschisa la inovatii.