MacBook Air. Vestea BUNA pentru Clientii Apple

MacBook Air. Clentii care vor cumpara noul model de laptop al companiei Apple au parte de o veste buna la care nimeni nu se astepta pana in prezent.

MacBook Air baterie

MacBook Air a fost lansat intr-o noua versiune luna trecuta de catre compania Apple, americanii oferind un upgrade pe partea de performante, design, autonomie, si nu numai. Apple a oferit foarte multe detalii privind noile modele ale MacBook Air in conferinta in care le-a prezentat, insa nu a spus si cum sta treaba cu inlocuirea componentelor interne.

Ei bine, astazi aflam ca pentru MacBook Air exista totusi si o veste buna pentru clientii care vor decide sa-l cumpere, mai exact, in ceea ce priveste bateria integrata. Se pare ca Apple permite inlocuirea bateriei fara a inlocui intreaga carcasa impreuna cu tastatura si touchpad, asa cum este impus la restul modelelor de MacBook-uri pe care americanii le vand.

MacBook Air. Vestea BUNA pentru Clientii Apple

MacBook Air are in continuare o baterie lipita de carcasa, insa tehnicienii din Apple Store-uri, sau service-urile autorizate, vor primi instructiuni pentru a o dezlipi si monta alta noua. Se pare ca presa folosita pentru montarea ecranelor iPhone va fi folosita pentru a aplica adezivul pentru bateria din noile modele ale MacBook Air, iar asa Apple a rezolvat o mare plangere a clientilor.

“In all other MacBook and MacBook Pro models with a Retina display released since 2012, when a customer has required a battery replacement, Apple has replaced the entire top case enclosure, including the keyboard and trackpad. This is because the battery is glued into the top case in Mac notebooks with Retina displays. The battery in the new MacBook Air is still glued into the top case, the aluminum enclosure that houses the keyboard and trackpad, but Apple will be providing Genius Bars and Apple Authorized Service Providers with tools to remove the battery and reinstall a new one with no top case replacement required.”

MacBook Air nu are baterii foarte mri, insa cu trecerea timpului ele necesita inlocuire pentru ca nu mai ofera aceeasi capacitate de stocare a energiei. Este imbucurator de vazut ca Apple permite intr-un final inlocuirea bateriei din MacBook Air fara un cost prea ridicat, si sunt sigur ca foarte multi clienti vor fi bucurosi sa auda aceasta veste importanta.