Windows 10. Noua PROBLEMA care-ti Scoate PERI ALBI

Windows 10. O noua problema a fost descoperita de catre utilizatorii care au instalat cele mai recente actualizari pentru sistemul de operare, ea fiind una serioasa.

windows 10 asociere fisiere

Windows 10 nu-i lasa pe utilizatori sa se bucure de functionalitatea pe care o ofera pentru calculatoare, iar din pacate o noua problema foarte serioasa afecteaza exerienta de care au parte clientii companiei. Vorbim despre o noua problema pentru Windows 10 care afecteaza modul in care sunt asociate programele din calculatoare cu fisierele pe care le putem deschide cu ajutorul lor, setarile facute de catre utiliatori fiind ignorate cu desavarsire de catre sistemul de operare.

Windows 10 are sa ignore cam orice fel de asocieri facute de catre utilizatori pentru a deschide anumite fisiere, adica documente poze, etc, folosind anumite programe preinstalate, sau instalate special pentru asta. Mai exact, daca ati instalat VLC pentru a vedea filme in loc sa folositi Windows Media Player, sau Notepad++ pentru a deschide documente in loc sa folositi Notepad, Windows 10 va cam ignora setarile voastre si va folosis etarile predefinite, deci programele preinstalate.

Windows 10 ignora setarile privind asocierea fisierelor cu programele

Windows 10 nu are aceasta problema recunoscuta de catre compania Microsoft si prezentata in vreun document de suport, dar se speculeaza ca ea ar fi aparut dupa instalarea actualizarii KB4462919. Aceasta a fost lansata pe 9 octombrie pentru utilizatorii Windows 10, iar pana in prezent nu pare sa existe vreo solutie pentru a o rezolva, mai ales ca Microsoft nu da in vreun fel de inteles ca intelege ce se intampla si si-a pus inginerii sa caute o solutie pentru a readuce lucrurile la normal.

“I’ve been having this issue for quite some time now. I’m not able to assign certain file types to certain programs. This is happening in 1809, decided to rollback (through clean format) to 1803 and I still have the issue. Thinking of going back to 1709 to get rid of it.”

Windows 10 a avut parte de foarte multe probleme inainte ca October 2018 Update sa fie lansat, pare sa aiba in continuare la fel de multe chiar si dupa lansarea sa, totul fara vreo aparenta readucere a lucrurilor la normal. Din pacate pentru cei de la Microsoft, Windows 10 se dovedeste a fi o mare bataie de cap pentru clientii care sperau sa aiba parte de cea mai buna experienta posibila pentru utilizare, insa din pacate au parte doar de “peri albi” scosi de catre sistemul de operare.