Inteligenta Artificiala te Recunoaste dupa Felul in care Mergi

Inteligenta artificiala te poate recunoaste acum dupa felul in care mergi, asa cum un cititor de amprente te poate recunoaste in baza scanarii degetului.

inteligenta artificiala recunoaste mers

De-a lungul anilor a fost create diverse sisteme pentru recunoasterea oamenilor, insa unul dezvoltat de catre o companie chinezeasca numita Watrix, cam intrece tot ceea ce ne imaginam pana in prezent. Vorbim despre un sistem care este capabil sa recunoasca persoanele dupa felul in care merg, compania denumind software gait recognition, persoanele putand fi recunoscute si la distante de pana la 50 de metri.

Practic, daca recunoasterea faciala nu este posibila, atunci acest software va analiza respectiva persoana, si o va recunoaste in baza felului care merge, chiar daca schiopateaza, sau nu. Inteligenta artificiala folosita in acest software scaneaza intregul corp al unei persoane pentru a face identificarea, datele preluate in timp real fiind analizate in raport cu alte inregistrari facute anterior cu acea persoana.

Inteligenta Artificiala te Recunoaste dupa Felul in care Mergi

inteligenta artificiala recunoaste mers 1

Watrix a creat un software care permite recunoasterea persoanei in baza unui tipar creat dupa analizarea siluetei, iar compania spune ca poate recunoaste orice om cu o acuratete de 94%, ceea ce este cu adevarat uimitor. Din pacate, acest sistem nu poate functiona deocamdata in timp real, probabil din cauza complexitatii realizarii analizei, si a puterii de procesare necesara, dar probabil ca Watrix va gasi o cale de a rezolva problema.

Politia din Beijing si Shanghai a inceput deja sa testeze acest sistem pentru a vedea cat de eficient este inteligent artificiala incepand sa fie folosita acolo pentru a monitoriza populatia din respectivele orase. In China se foloseste si un sistem de recunoastere faciala, de ceva vreme, pentru a monitoriza populatia, iar sistemul de recunoastere in baza mersului nu e chiar nou, el fiind dezvoltat de armatele din SUA, Japonia, sau Marea Britanie.