Samsung GALAXY S10. Decizii NEASTEPTAT de PROASTE inspirate de la Apple

Samsung GALAXY S10. Compania Samsung a luat o serie de decizii neasteptate inspirate de la Apple, iata Motivul pentru multe schimbari majore la telefon.

Samsung GALAXY S10 componente

Samsung GALAXY S10. Noul model de smartphone este in plin proces de dezvoltare in momentul de fata la compania coreeana, iar pe masura ce procesul inainteaza, tot mai multe detalii cu privire la el incep sa apara. Astazi vorbim despre niste decizii neasteptate care ne arata ca, in final, compania Samsung invata de la Apple cum sa fie mult mai atenta cu profitul pe care il va produce cu seria Samsung GALAXY S10, pe care urmeaza sa o lanseze.

Samsung GALAXY S10. In primul rand vorbim despre modelul ieftin al seriei, cel care desi va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, nu va avea un ecran cu marginile curbate spre exteriorul carcasei, ci unul “plat”. Decizia de a folosi un asemenea tip de ecran are la baza dorinta celor de la Samsung de a face acest model al Samsung GALAXY S10 cat mai ieftin si de a il vinde ca un competitor pentru iPhone XR, care oricum nu are vanzari prea grozave in aceasta perioada.

Samsung GALAXY S10. Modelul ieftin nu va avea totusi doar aceasta limitare in ceea ce priveste functionalitatea pe care o ofera, ci urmeaza deasemenea sa nu aiba un cititor de amprente integrat in ecran. Desi s-a spus ca Samsung GALAXY S10 urmeaza sa aiba un cititor de amprente ultrasonic integrat in ecran in versiunea cea mai ieftina, se pare ca e totusi prea scump pentru acest model, iar cititorul de amprente va fi integrat intr-un buton lateral al carcasei.

Samsung GALAXY S10. Decizii NEASTEPTAT de PROASTE inspirate de la Apple

Samsung GALAXY S10. Cea de-a doua decizie neasteptata a coreenilor are legatura cu reducerea costurilor si cresterea profitului prin cumpararea de componente mai ieftine de la producatori chinezi. Preluand strategia celor de la Apple, compania coreeana va folosi in Samsung GALAXY S10 noi modele de antene si componente pentru camere de la producatori chinezi, care au costuri de vanzare mult mai mici decat partenerii traditionali ai companiei coreene.

A while ago, Samsung Electronics purchasing executives looked at Chinese parts makers and told us that China has become more technologically viable.

Samsung GALAXY S10. Compania Samsung a inceput sa foloseasca diverse componente pentru camere in seriile S9 si Note 9, ale caror camere au ramas in urma celor folosite in telefoanele Huawei, iar pentru noul telefon vor face acelasi lucru. Samsung considera ca de la chinezi poate cumpara componente de calitate mult mai buna decat avea parte in trecut, dar la preturi mult mai mici decat la producatori din alte tari, asa ca pentru Samsung GALAXY S10 a decis sa faca asta.

Samsung GALAXY S10. Am vazut chiar si la Apple ca decizia de a reduce cosutrile pentru fabricarea unui telefon este de multe ori urmata de probleme cu produsele finale, si putem astepta acelasi lucru de la noul telefon. Samsung GALAXY S10 este programat pentru a fi lansat pe piata undeva in cursul lunii martie, cel mai probabil in urma unei prezentari care este programata sa aiba loc la Mobile World Congress 2019.