Vodafone. PRIMUL ANUNT Privind Noua Retea 5G

Vodafone. Primul anunt privind noua retea 5G a fost facut de catre operatorul de telefonie mobila, iata ce a declarat presedintele companiei in tara noastra.

vodafone 5g

Vodafone. Ca unul dintre operatorii care vor lansa o retea 5G in Romania, operatorul de telefonie mobila intentioneaza sa participe la licitatia pentru a cumpara frecvente care ii vor permite sa ofere servicii cu aceasta tehnologie. In legatura cu lansarea retelei 5G in Romania, actualul presedinte al Vodafone a declarat ca speranta este ca licentele pentru aceasta tehnologie sa nu fie la fel de scumpe precum cele pentru reteaua 4G, existenta in acest moment.

Vodafone. Murielle Loriulloux a delcarat recent ca pe langa costul de achizitie a licentelor pentru frecventele 5G, operatorii trebuie sa plateasca o taxa anuala de utilizare, si trebuie sa investeasca in echipamente care sa permita exploatarea lor. In aceasta idee, Vodafone, la fel ca si alti operatori de telefonie mobila, vor trebui sa aloce sute de milioane de euro pentru a construi infrastructura in baza careia urmeaza sa functioneze viitoarele retele 5G in Romania, in anii urmatori.

Vodafone. PRIMUL ANUNT Privind Noua Retea 5G

Vodafone. In cazul licentelor pentru reteaua 4G, operatorul a platit 228.52 milioane de euro in 2012 pentru a putea folose frecventele in Romania, putin mai mult decat cei de la Orange, si mult mai mult decat cei de la Telekom. Separat de aceasta suma uriasa, Vodafone plateste anual taxa de exploatare, dar desigur ca a si investit in echipamente, deci in realitate investitia totala e cel mai probabil dubla, daca nu chiar mult mai mare de atat, iar cam acelasi lucru e asteptat pentru reteaua 5G.

Vodafone. Compania vrea sa investeasca mai mult in imbunatatirea retelei si fidelizarea clientilor in urmatorii ani, fara a avea ca obiectiv atingerea pragului de 10 milioane de clienti, asa cum s-a mai intamplat acum cativa ani. In ce masura va reusi, sau nu, Vodafone sa isi atinga obiectivele e greu de spus, dar deocamdata operatorul spera ca reteaua 5G sa nu fie chiar atat de scumpa precum cea 4G, desi e putin probabil sa fie mai ieftina.