Huawei. PERICOL, Canada AMENINTATA de China cu REPERCUSIUNI

Huawei. China a amenintat Canada cu repercusiuni extrem de serioase dupa arestarea CFO-ului companiei, intr-un atac de care toata lumea a fost uimita.

huawei amenintari

Huawei. Tensiunile dintre China si Canada au atins astazi un nivel periculos, prima amenintand-o pe cea de-a doua cu consecinte serioase din cauza arestarii CFO-ului companiei chinezesti, afirmatia uimind intreaga lume. Guvernul chinez spune ca arestarea CFO-ului Huawei de catre guvernul canadian reprezinta un act lipsit de legalitate, care incalca drepturile si libertatile reprezentantului companiei, care este cetatean chinez, iar de aici vor veni consecintele seriose.

Huawei. Nu se stie ce fel de consecinte va trebui sa suporte Canada din cauza deciziei de a o aresta pe fiica actualului CEO al companiei, insa interventia guvernului chinez arata clar ca Huawei are legaturi extrem de stranse cu membrii din conducerea tarii. Meng Wanzhou, CFO-ul companiei Huawei, a fost arestata pe data de 1 decembrie, insa abia pe 7 decembrie s-a permis dezvaluirea acestei informatii catre presa, consecintele actiunilor fiind in mod clar intelese de catre canadieni.

Huawei. PERICOL, Canada AMENINTATA de China cu REPERCUSIUNI

Huawei. Mandatul de arestare pentru Meng Wanzhou a fost emis in luna august de catre un judecator din New York, insa arestarea a avut loc abia pe 1 decembrie, o explicatie pentru aceasta perioada de asteptare nefiind oferita. Chiar si asa, China apara foarte virulent compania Huawei, ca si cum ar detine-o in totalitate, si ar controla oamenii de acolo, fiindu-i parca frica sa nu fie dezvaluite informatii care ar putea confirma avertizarile americanilor privind spionajul facut prin produsele de telecomunicatii.

The Chinese Foreign Ministry is summoning the Canadian ambassador to China to address the detention of a Huawei executive in Vancouver. The vice minister of the Chinese Foreign Ministry Le Yucheng said the arrest “severely violated the Chinese citizen’s legal and legitimate rights and interests, it is lawless, reasonless and ruthless, and it is extremely vicious.” Release the detainee immediately and earnestly protest the person’s legal and legitimate rights and interests, otherwise it will definitely have serious consequences, and the Canadian side will have to bear the full responsibility for it.

Huawei. Nu stiu daca vreodata s-a mai intamplat ca o tara civilizata sa ameninte atat de serios o alta tara, in momentul in care presedintele unei companii, cu care teoretic nu are legaturi, este arestat sub acuzatii de frauda si incalcarea unui emargo. Ceea ce se intampla acum este, pentru mine, o dovada extrem de clara a faptului ca americanii nu mint cand spun ca Huawei e controlata de catre guvernul chinez, si ca produsele lor sunt folosite pentru a spiona oamenii, altfel China nu ar fi reactionat atat de virulent.