Vodafone. ANUNT ULUITOR pentru Retelele 4G si 5G

Vodafone. Un anunt uluitor a fost facut cu privire la retelele 4G si 5G ale operatorului de telefonie mobila, iata ce schimare uriasa e pregatita.

Vodafone canal

Vodafone. Unul dintre cele mai mari grupuri telecom din lumea intreaga a gasit o solutie uimitoare pentru a imbunatati conectivitatea 4G si a oferi servicii 5G de inalta calitate pentru clientii care-i folosesc serviciile. Mai exact, cei de la Vodafone intentioneaza sa foloseasca gurile de canal din infrastructura oraselor pentru a amplasa antene GSM care sa imbunatateasca substantial puterea semnalului actualelor retele 4G, si sa ofere semnal puternic pentru cele 5G.

Vodafone. In momentul de fata operatorul de telefonie mobila testeaza in Marea Britanie aceasta solutie inedita, folosind atat infrastructura de canalizare a unui oras, cat si diverse amplasamente proprii in Marea Britanie. Solutia gasita de catre cei de la Vodafone este mai usor de pus in practica in comparatie cu ampalsarea de antene pe diverse cladiri inalte, iar utilizand-o poate fi imbunatatita substantial infrastructura din zonele foarte aglomerate ale oraselor.

Vodafone. ANUNT ULUITOR pentru Retelele 4G si 5G

Vodafone canal 4g 5g

Vodafone. Fiecare antena montata intr-o gura de canal poate acoperi o zona de aproximativ 200 de metri cu un consum mai mic de energie decat in cazul antenelor actuale, ele putand fi folosite in viitor si pentru 5G. Cei de la Vodafone au o serie de guri de canal proprii cumparate impreuna cu o firma britanica in 2012, insa vor sa le foloseasca si pe cele ale municipalitatilor locale, plus diverse elemente fixe de infrastructura pentru telefonie fixa, deci are planuri foarte mari pentru viitor.

Vodafone. Acesta este primul operator de telefonie mobila care anunta ca va folosi guri de canal pentru a imbunatati infrastructura GSM 4G si 5G pentru clientii din lumea intreaga, asa ca e posibil ca de aici sa vedem si alte idei indraznete. Cei de la Vodafone intentioneaza sa puna in aplicare acest plan incepand de anul viitor, deci la timp pentru viitoarele retele 5G care vor fi lansate in intreaga tara, dar ar fi singurul operator care ar folosi o asemenea infrastructura.