Apple AMENINTATA de un Guvern din cauza Preturilor MARI ale iPhone

Apple este amenintata din cauza preturilor mari la care sunt vandute telefoanele sale iPhone, iata ce guvern porneste un razboi impotriva americanilor.

apple amenintare

Apple incepe sa fie atacata si de catre guverne din cauza preturilor mari pe care telefoanele iPhone le au in momentul de fata, iar aceasta ar putea fi o problema foarte serioasa pentru americani. Guvernul din Egipt este nemultumit din cauza faptului ca telefoanele iPhone XS ale celor de la Apple sunt foarte scumpe in tara, dar si ca distribuitorilor regionali nu li se permite sa vanda produsele celor din Cupertino in tara, importurile facute de magazine obisnuite fiind blocate de catre Apple.

In Egipt un iPhone XS Max costa nu mai putin de 2000 de dolari, cu aproximativ 40% mai mult decat in SUA, iar diferenta de pret ii aduce o amenintate cu posibile sanctiuni din partea guvernului, desi nu s-a facut clar ce va pati compania. Guvernul din Egipt vrea ca Apple sa le permita partenerilor din regiune sa vanda telefoane iPhone catre operatorii si magazinele locale la preturi mult mai mici decat cele de acum, comisioanele tertilor crescand serios preturile finale.

Apple AMENINTATA de un Guvern din cauza Preturilor MARI ale iPhone

Apple este amenintata de catre Egipt sa-si modifice practicile de vanzare pentru iPhone in urmatoarele 60 de zile, dar ceea ce nu se supe este ce risca americanii daca nu se supun acestei cereri a guvernului. Apple este totusi acuzata ca incalca legislatia locala privind concurenta, iar daca autoritatile vor gasi un motiv legal sa-i impuna amenzi, sau interdictii de vanzare ale iPhone, atunci e posibil ca Apple sa gaseasca o metoda de a-si vinde telfeoanele mult mai ieftin.

Egypt, where an iPhone can cost 50 percent more than elsewhere in the Middle East, has given Apple Inc. two months to end what it claims are unfair restrictions on local distributors — or face legal action. The authority said that while companies had a right to specify sales areas, local retailers were barred from buying from other distributors, which blocked competition. It voided clauses in the contracts that it said ran counter to competition legislation in the country.

Apple isi vinde telefoanele la preturi foarte mari in foarte multe tari, iar de aici scoate o buna parte din profitul pe care nu-l poate obtine in SUA, sau alte tari importante, unde vinde telefoanele cu reduceri mari. Desi amenintarile au in general efect impotriva Apple daca sunt facute in baza unor prevederi legale care nu pot fi combatute in instanta, va fi foarte interesant de vazut daca Egiptul va putea forta o scadere a preturilor de vanzare ale iPhone.